HRVATI DOLAZE DA PRAVE HAOS U BEOGRADU: Navijači Hajduka najavili NAPAD NA ZVEZDINU MARAKANU

Autor:

Sport

05.09.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako "Torcida" planira da duđe na naš najveći stadion.

HRVATI DOLAZE DA PRAVE HAOS U BEOGRADU: Navijači Hajduka najavili NAPAD NA ZVEZDINU MARAKANU

Foto: www.profimedia.rs

Šta bi bilo da se sretnu pripadnici "Delija" Crvene zvezde i "Torcide" splitskog Hajduka? Odgovor na pitanje koeg se mnogi plaše, što je jedan od razloga zbog čega se odugovlači sa osnivanjem regionalne lige u fudbalu, mogli bismo da dobijemo već za dve nedelje.

Naime, navijači hrvatskog kluba nameravaju da dođu u Beograd i to delijama na noge 19. septembra. Tog dana će Zvezda započeti novi nastup u Ligi šampiona duelom sa portugalskom Benkfikom, a kako su navijači timova iz Lisabona i Splita u dobrim odnosima Hrvati su spremni da im pomognu u Beogradu. Imajući to u vidu jasno je da Hrvati ne žele da samo navijaju, već da izazovu haos.

Republika

Foto: Starsport

Biće spremne. Zvezdine delije

- Upravo juče moj je prijatelj razgovarao s prijateljem iz "Torcide", mislim da će ići s nama u Beograd na utakmicu Lige šampiona s Crvenom zvezdom. Biće to vruć dan u Srbiji – rekao je za hrvatske Sportske novosti jedan od zaposlenih u Benfiki koji je insistirao da ostane anoniman, pa dodao:

- Očekujem da ćemo se sastati s navijačima Hajduka i da će da budu s nama u Beogradu. Mislim da hoćemo. Oni su nam prijatelji od devedesetih godina, od nesreće u kojoj su tri naša člana izgubila život. Veliki prijatelji.

Moguće je, dakle, da na stadionu "Rajko Mitić" pored zastava navijačke grupe Benfike "No Name Boys" osvanu i transparenti "Torcide". Nema sumnje da to ne bi pošlo bez reakcije delija. Međutim, Portugalci se prave naivni.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Portugalci planiraju da na Marakani okače zastavu "Torcide"

- Na utakmici s Crvenom zvezdom ne očekujem ništa drugo nego sportsko navijanje u sportskoj atmosferi. Mi se za to zalažemo. Čuo sam da su srpski i hrvatski mediji već pisali o tome, da pominju moguće incidente, ne sviđa mi se da se to tako najavljuje, ali šta je tu je - kaže isti izvor.

Pitanje je, međutim, da li će i da se ostvari ono što se zamisli. Čak i da navijači Hajduka krenu za Beograd, pitanje je da li će im biti dozvoljeno da do njega stignu. Male su šanse da će uspeti da dođu tamo gde su naumili. Veća je verovatnoća da će na graničnom prelazu, posle provere pasoša, da budu vraćeni u Hrvatsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading