POSLEDNJI POZDRAV BORI ĐORĐEVIĆU OD DELIJA: Evo šta su navijači crveno-belih priredili! (FOTO)

Autor:

Sport

04.09.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni frontmen Riblje čorbe, bio je ne samo poznati muzičar već i veliki ljubitelj fudbala.

POSLEDNJI POZDRAV BORI ĐORĐEVIĆU OD DELIJA: Evo šta su navijači crveno-belih priredili! (FOTO)

Foto: Instagram/Printscreen/bogdanbogdanovic

Bora

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini. Čuveni frontmen Riblje čorbe bio je veliki navijač Crvene zvezde, a delije su mu razvukle posvetu za poslednji pozdrav, na kojoj piše:

- Zbog tebe vene ja bih sek'o, a ti si negde tamo daleko.

Republika

Foto: Republika.rs

Poslednji pozdrav Bori Čorbi

 

Čuveni frontmen Riblje čorbe, bio je ne samo poznati muzičar već i veliki ljubitelj fudbala. Njegova strast prema sportu bila je toliko jaka da je otkrio kako je kao mladić bio vrlo blizu ostvarenja sna da zaigra za Crvenu zvezdu kao golman. Međutim, kako je sam istakao, shvatio je da bi to bilo previše obaveza za njega, jer kako je rekao "golmani i bubnjari moraju da budu ludi".

Čuveni roker ležao je u Kliničko-bolničkom centru u Sloveniji, gde je primljen 20.8.2024. godine. Pevač je danima bio intubiran, a tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Bane Obradović. Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća, porodica je o svemu obaveštena - rekao je tada Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba". Umro je nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, , tzv HOBP od koje je godinama patio.

Hroničnu opstruktivnu (opstrukcija - suženje) bolest pluća karakteriše ograničeni, smanjenji protok vazduha u disajnim putevima udružen sa zapaljenjskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove. Zapravo, kod bolesnika sa HOBP manji su otvori disajnih puteva. U njih ulazi manje vazduha zato što su zidovi disajnih puteva zadebljali i otečeni, sami putevi su stisnuti pod uticajem malih mišića koji ih okružuju i u njima se stvara sluz koju osoba iskašljava. Bora je pre nekoliko meseci imao jaku upalu pluća, zbog čega je i svoj koncert 5. jula otkazao, a njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti desilo se samo pet dana ranije, na koncertu koji je 1. jula održao u Bosni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading