PARTIZAN U "ODABRANOM DRUŠTVU"! Crno-beli spali na NAJNIŽE grane! Pridružili se klubovima iz Andore, Gibraltara...

Autor:

Sport

30.08.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bruka kluba iz Humske.

PARTIZAN U "ODABRANOM DRUŠTVU"! Crno-beli spali na NAJNIŽE grane! Pridružili se klubovima iz Andore, Gibraltara...

Foto: Starsport

Vicešampion Srbije, Partizan, suočio se sa velikim neuspehom u evropskim kvalifikacijama drugu sezonu zaredom.

Klub iz Humske ostao je bez plasmana u sva tri takmičenja pod okriljem UEFA, što je posebno razočaralo brojne navijače i izazvalo burne reakcije grobara.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, Partizan je doživeo težak poraz od ukrajinskog Dinama, gde je ukupan rezultat bio 9:2 u korist ekipe iz Kijeva (2:6, 0:3). Ovaj poraz ostavio je dubok trag u redovima "parnog valjka" i negativne reakcije među navijačima, dovodeći u pitanje budućnost tima u evropskim takmičenjima.

 

 

Pokušali su posle tog kraha, crno-beli da se plasiraju u Ligu Evrope, ali je Partizan takođe doživeo razočaravajuće rezultate. Poraz od Lugana u Humskoj (0:1) nije nadoknađen u gostima, gde su remijem od 2:2 Stanojevićevi izabranici ponovo završili takmičenje, ako im je za utehu, ovog puta ispali su nakon produžetaka.

Dodatni udarac usledio je od strane Genta, čime je "parni valjak" završio svoje evropske ambicije za tekuću sezonu, ostavši i bez Lige konferencija. Tako je klub iz Humske prvi put u istoriji izgubio pet od šest mečeva na međunarodnoj sceni, a da nije ni igrao grupnu fazu Lige šampiona, Lige Evrope ili najmlađeg UEFA takmičenja.

Pored crno-belih, slične sudbine doživeli su samo timovi iz Andore, Gibraltara, Litvanije i Farskih Ostrva, što govori u kakvom se "odabranom društvu" našao klub iz Humske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading