VELIKA ČAST! Bivši kapiten Zvezde postao trener u evropskom GIGANTU!

Autor:

Sport

30.08.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobio priliku za dokazivanje.

VELIKA ČAST! Bivši kapiten Zvezde postao trener u evropskom GIGANTU!

Foto: Starsport

Nekadašnji vezista Crvene zvezde, Mičel Donald, koji je pre šest godina razdužio kapitensku traku u najtrofejnijem srpskom klubu, sada će preuzeti ulogu trenera u holandskom Ajaksu!

Donald je stekao veliku popularnost među navijačima Zvezde tokom svog boravka na stadionu "Rajko Mitić" od 2015. do 2018. godine, a posebno je ostavio dubok trag postavši prvi strani kapiten kluba tokom perioda oživljavanja jedinog osvajača Kupa evropskih šampiona (današnje Lige šampiona) sa ovih prostora.

Nakon što je završio svoju igračku karijeru pre tri sezone u turskom Erzurumu, Mičel se okrenuo trenerskim izazovima. Odlučio se za rad sa selekcijom do deset godina u Ajaksu, gde će imati priliku da razvije svoje trenerske veštine i stekne dragoceno iskustvo u vođenju mladih igrača. Ova tranzicija sa terena na trenersku klupu predstavlja novi i uzbudljiv korak u Donaldovoj karijeri.

 

 

Tokom svog boravka u Crvenoj zvezdi, Mičel Donald je pokazao izuzetno liderstvo i uticaj na terenu, što ga je brzo učinilo miljenikom navijača. Njegov doprinos bio je od ključnog značaja za period oživljavanja kluba i povratak na evropsku scenu.

Donaldova karijera obuhvata nastupe u poznatim klubovima poput Ajaksa, Rodi, kao i manje poznatim timovima širom Evrope. Njegovo iskustvo igranja u različitim sredinama doprinelo je razvoju njegovih fudbalskih veština i stvaranju bogatog fudbalskog znanja koje će sada preneti na mlade talente u Ajaksu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading