OZBILJAN HAOS U BANJALUCI! Navijači napali goste nakon remija za Ligu Evrope! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.08.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori i nadležne institucije moraće pažljivo da razmotre bezbednosne mere.

OZBILJAN HAOS U BANJALUCI! Navijači napali goste nakon remija za Ligu Evrope! (VIDEO)

Foto: printscreen/X

Uoči revanš utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Borca i Ferencvaroša, grad Banjaluka je bio poprište nezapamćenog sukoba između navijača ova dva tima. Nakon što je prva utakmica u Budimpešti završena bez golova, veče pred odlučujući meč u Banjaluci došlo je do sukoba između pripadnika navijačkih grupa.

Prema rečima lokalnih medija, navijači Borca, poznati pod imenom "Lešinari", su navodno organizovano sačekali goste iz Mađarske i iznenada ih napali. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju žestok sukob između pripadnika navijačkih grupa, dok je policija brzo reagovala na incident.

 

 


Još uvek nema potvrđenih informacija o povređenim ili privedenim navijačima, ali je očigledno da je bezbednost i mir građana Banjaluke ugrožen ovim nemilim događajem.

Nakon ovog incidenta, revanš utakmica između Borca i Ferencvaroša dovedena je pod znak pitanja. Organizatori i nadležne institucije moraće pažljivo da razmotre bezbednosne mere kako bi se sprečili dalji incidenti i omogućilo održavanje sportskog događaja bezbedno za sve učesnike.

 

 

 

 


Ovaj nemili događaj izazvao je brojne reakcije u javnosti, dok su fudbalski organi pozvani da preduzmu adekvatne mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti. Svi se nadaju da će se situacija smiriti i da će fokus biti na sportskoj borbi na terenu, a ne na nasilju van njega.

Ovaj incident je još jedan podsetnik na problem nasilja među navijačima, te je neophodno preduzeti ozbiljne korake kako bi se sprečili slični događaji u budućnosti. Sigurnost svih učesnika sportskih događaja mora biti apsolutni prioritet, a nadležne institucije moraju delovati odlučno kako bi se osiguralo da se ovakvi nemili događaji ne ponove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading