BIVŠI ZVEZDIN IGRAČ, OŠTRO OSUDIO SRPSKI FUDBAL: "Sada gledajte kako nam se Evropa smeje!"

Autor:

Sport

24.08.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe je kritikovao stanje domaćih takmičenja.

BIVŠI ZVEZDIN IGRAČ, OŠTRO OSUDIO SRPSKI FUDBAL: "Sada gledajte kako nam se Evropa smeje!"

Foto: Starsport

Bivši igrač Crvene zvezde i bivši reprezentativac Ognjen Koroman oštro je kritikovao situaciju u srpskom fudbalu, koji se suočava sa ozbiljnom krizom. 

- Ugasili su Rad, Partizan je na aparatima, Zemun je u drugoj ligi, a OFK Beograd je igračka Terzićevih i Mrkelinih sinova. Zvezda je postala privatna kompanija Terzića i kompanije za pranje novca, uz saglasnost i zaštitu "službe" i pojedinih navijača. E, sada gledajte kako nam se fudbalska Evropa smeje - rekao je Koroman.

Takođe je kritikovao stanje domaćih takmičenja, ističući nedostatak regularnosti na svim nivoima i naglašavajući da srpski klubovi imaju samo dve pobede, tri remija i 35 poraza u poslednjih 40 mečeva na evropskoj sceni.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Koroman

 

- Sme li neko igrati protiv Zvezde u punom sastavu? Bitno je da se grade stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, ali to je samo za folklor. Par porodica kontroliše budućnost naše dece koja vole i žele igrati fudbal u zdravoj Srbiji. Zvezda i Partizan izgledaju kao ekipe iz Konga. Svako naše dete iz omladinskih škola kvalitetnije je od bilo kog stranca - zaključio je.

Ove nedelje, svi srpski predstavnici koji se bore za mesto u Evropi pretrpeli su poraze. Crvena zvezda je izgubila od norveškog tima Bodo Glimt u kvalifikacijama za Ligu šampiona (2:1), TSC je poražen od Maccabi Tel Aviva (3:0), a Partizan je izgubio kod kuće od belgijskog tima Genta (1:0).

Koromanove komentare osvetljavaju izazovi i problemi koji muče srpski fudbal, od borbi vodećih klubova do šireg uticaja na razvoj mladih i percepciju srpskog fudbala na evropskoj sceni. Potreba za reformama i revitalizacijom u sportu je očigledna, a brige koje je izrazio Koroman odražavaju duboko ukorenjenu strast prema igri i želju za pozitivnim promenama u srpskom fudbalskom pejzažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading