GENT-PARTIZAN! Sreća za crno-beče, Belgijanci pogodili prečku! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.08.2024

16:58 >> 19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" juri gol zaostatka iz Humske.

GENT-PARTIZAN! Sreća za crno-beče, Belgijanci pogodili prečku! (VIDEO)

Foto: Starsport

GENT - PARTIZAN 0:0 (0:0)

STADION: Planet arena. KAPACITET: 20.185. SUDIJA: Filip Glova (Slovačka). ŽUTI KARTONI: Gambor - Arijaga, De Medina.

GENT: Ruf – Torunariga, Vatanabe, Gambor – Fadiga, Delorž, Kums, Braun, Gandelman – Surdez,  Gudjonsen. Trener: Vuter Vranhen.

PARTIZAN: A. Jovanović – De Medina (57. Filipović), Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga (57. Đ. Jovanović), Kovač – Severina (57. Grimaldo), Zahid, Zubairu – Kalulu. Trener: Aleksandar Stanojević.

TOK UTAKMICE

DRUGO POLUVREME

62. minut - Udarac Filipovića iz daljine, odbranio je Ruf, crno-beli sve opasniji.

58. minut - Prilika za Partizan, posle šuta lopta je promenila pravac, ali se Ruf nije dao iznenaditi i ostao je nesavladan. Na drugoj strani loš udarac Surdez.

57. minut - Trostruka promena u Partizanu: Grimaldo menja Severinu, Filipović umesto De Medine, Arijagu je zamenio Đorđe Jovanović.

56. minut - Fadiga je uposlio Brauna, koji je silovito šutirao u spoljni deo mreže.

53. minut - Zubairu je centrirao po zemlji, nakon dodavanja Zahida, ka Kaluluu, ali je Vatanabe bio brži i osvojio loptu.

51. minut - Zahid je u prazno pokušao da uposli Kalulua koji se pridizao sa zemlje, lopta je bila prebrza za povratnika u Partizanov tim.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

48. minut - PREČKA! Kakva šansa za Gent, silovito je šutirao glavom Gandelman i uzdrmao gornju konstrukciju Jovanovićevog gola. Mnogo sreće za Beograđane.

47. minut - Odmah šansa za Gent, Surdez je centrirao, Fadiga pobega Jurčeviću, ali loše zahvatio loptu po sreću Jovanovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena: Gent - Partizan 0:0.

45+3. minut - Zubairu je tukao i izborio korner, ali se našao u ofsajdu pre toga.

45. minut - Igraće se tri minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

40. minut - Auuuuuuuuuuu kakva šansa za Partizan! Kalulu je pokušao da šutne, izblokiran je, lopta je došla Zahidu koji je mogao da se proslavi, međutim, ponovo se obrukao i šutirao daleko od cilja! Ovo je moralo da se realizuje.

38. minut - Kalulu je glavom pokušao da uposli Severinu, lepo je to izgledalo, ali su Belgijanci pročitali njegovu nameru.

Foto: www.profimedia.rs

 

37. minut - Zahid je pokušao da se izbori za šut pred šesnaestercem Genta, Kumst ga je pročitao i izneo loptu iz svog kaznenog prostora.

32. minut - Centaršut Surdeza i očajna reakcija Markovića, koji je promašio ceo fudbal, na njegovu sreću lopta je otišla u gol-aut.

Foto: www.profimedia.rs

 

28. minut - Požuteo je i De Medina, a Filip Glova je poslao aktere na pauzu za osveženje.

26. minut - Zubairu je poslao loptu u prazno ka Jurčeviću, bilo je prebrzo od bivšeg igrača ubskog Jedinstva.

22. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Kovač je dodao Kalulu, koji je kratko odložio Zahidu, usledio je silovit udarac, koji je izblokiran i novi korner za crno-bele, jer je lopta fijuknula preko gola. Ništa od toga da se stvori šansa iz kornera, jer je odbrana Genta intervenisala.

20. minut - Ništa od prilike za Partizan iz "slobodnjaka", pošto je Ruf fauliran u svom šesnaestercu. Zahid je centrirao, a Kovač napravio faul. Žuti karton i za Arijagu.

19. minut - Odličan potez Zahida i lopta ka Severini, koji je morao bolje da odreaguje, ipak, igrači Genta su ga sustilgli i oduzeli mu loptu. U međuvremenu, prvi žuti na utakmici dobio je Gambor, posle oštrog starta nad Zubairom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

17. minut - Greška odbrane Genta, Arči Braun je poslao loptu u korner, želeći da vrati Rufu, poklon za Partizan.

15. minut - Centrirao je iskusni Kums, međutim, Jovanović je boksovao loptu i otklonio opasnost.

14. minut - Fadiga je opet nadmudrio Jurčevića i De Medinu, centrirao, ali se Partizan odbranio, korner za Gent.

Foto: www.profimedia.rs

 

11. minut - Prete crno-beli! Sjajno je Zahid prodao čuvaru "lažnjak", usledio je silovit udarac iskosa, koji je krajnjim naporom odbranio Ruf.

10. minut - Splasnuo je malo tempo, sa početka susreta, borba se odvija na sredini terena.

5. minut - Velika prilika za Gent, Surdez je zahvatio loptu u šesnaestercu posle centaršuta Fadige, ali je šutirao preko gola. Na druhoj strani, udarac Zahida izblokiran.

Foto: Starsport

Gajas Zahid

2. minut - Loše je Kalulu odreagovao posle kornera, na njegovu sreću šut Gambora otišao je pored gola.

2. minut - Prvi pokušaj Genta, Fadiga je šutirao, ali se udarac Senegalca odbio od Arijage i domaćin će imati korner.

1. minut - Počeo je meč!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

PRE MEČA

17.59 - Pre početka utakmice minut ćutanja za Sven Gorana Eriksona.

17.51 - Gent kod kuće u Evropi nije izgubio dve godine, poslednji put to se desilo protiv Đurgardena, kada su Šveđani slavili 1:0.

17.44 - Budući da Saldanje nema u timu, najistureniji u današnjem meču biće povratnik u tim Aldo Kalulu. Na pozicijama defanzivnih vezista dejstvovaće pojačanje Stefan Kovač i Kervin Arijaga, dok je Gajas Zahid pomeren na "desetku". Na krilnim pozicijama su Ibrahim Zubairu i Ksander Severina.

17.43 - Podsetimo se šta je trener Stanojević rekao pred revanš meč sa Gentom:

- Imamo loš rezultat iz prve utakmice, ali i pravo da se nadamo. Videli smo dosta toga, imali situacije u Beogradu koje nismo koristili... Pred nama je druga utakmica, nemamo šta da izgubimo i uradićemo sve da prođemo dalje. Pokazali smo da možemo. Sad da vidmo da li zaista možemo - istakao je šef struke crno-belih.

17.27 - Na klupi Partizana nalaze se: Krunić, Stevanović, Lazarević, Filipović, Antić, Stjepanović, Šćekić, Grimaldo, Natho, Nikolić, Đ. Jovanović.

17.15 - Crno-beli su tokom istorije igrali 11 puta protiv belgijskih klubova i nikada se nisu radovali. Čak tri puta su ukrstili koplja sa današnjim rivalom, pre poraza u Humskoj (0:1) igrali su u grupi Lige konferencije 2022. godine. Isti rezultat je bio u Humskoj za "poglavice", dok je na stadionu gde se danas igra meč bilo 1:1.

16.58 - Izašli su sastavi za današnju utakmicu. U Partizanu ponovo nema Mateusa Saldanje, ostao je Brazilac na klupi. S druge strane, u prvih 11 se vratio Aldo Kalulu. 

UVOD

Fudbaleri Partizana igraju revanš utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu Konferencija protiv belgijskog Genta.

Izabranici Aleksandra Stanojevića nalaze se u teškom položaju, pošto su pred praznim tribinama u Humskoj poraženi (0:1) i sada moraju da trijumfuju sa dva gola razlike, kako bi prošli u grupnu fazu najmlađeg UEFA takmičenja.

Crno-beli su već doživeli dva evropska debakla, pošto su najpre eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona od ukrajinskog Dinama iz Kijeva sa ukupnih 2:9, dok su u drugom pokušaju ispali i iz kvalifikacija za Ligu Evrope, gde ih je zaustavio švajcarski Lugano u dvomeču (0:1, 2:2).

 

 

Ovo je srpskom viceprvaku poslednja prilika da obezbedi evropsku jesen, jer bi u slučaju nove eliminacije ostali bez pobede u čak šest odigranih utakmica, u sva tri UEFA ranga.

Trener Stanojević u današnjem susretu može ponovo da računa na Alda Kalulua, koji zbog odluke stručnog štaba, nije bio u kombinacijama za prethodne duele.

Pravdu u okršaju Genta i Partizana deliće Filip Glova iz Slovačke, pomagaće mu zemljaci Danijel Polaček i Peter Bednar, a četvrti arbitar je Martin Dohal. U VAR sobi biće Mihal Očenaš i Lukaš Dživjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading