TRIK ZA KUVANJE JAJA, A DA SE NIJEDNO NE POLOMI
Bliži nam se veliki praznik Vaskrs i, kao i svake godine, suočavamo se s istim pitanjem: kako skuvati jaja, a da nijedno ne pukne?

Foto: Republika.rs
Nije sirće, a nije ni so, u pitanju je limun! Kad budete kuvali jaja, dodajte tanku krišku limuna u vodu.
A zašto limun?
Limun sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni stabilizator. Ona jača ljusku jajeta i sprečava njeno pucanje tokom kuvanja.
Osim ovog najnovijeg trika, postoji još nekoliko tehnika koje ste sigurno do sada probali, pa hajde da ih se podsetimo:
- Izvadite ih iz frižidera najmanje 30 minuta pre kuvanja da bi postigla sobnu temperaturu
- Stavite ih u veliku plitku šerpu da se ne sudaraju, prelijte mlakom vodom i kuvajte ih na umerenoj temperaturi
- Po proverenoj recepturi dodajte so, sirće i sodu bikarbonu da ljuska ne bi pukla i da bi se jaja lakše ljuštila
- Iskusni kuvari stave i pet-šest čačkalica ili šibica na dno šerpe jer kažu da celuloza iz čačkalica sprečava da belance iscuri iz ljuske ako dođe do pucanja
- I za sam kraj, kako da proverite svežinu jaja pre kuvanja?
Jednostavno je — ubacite jaja u vodu, ako potonu, sveža su.
Čvrstina ljuske se određuje po boji.
Ako nameravate da ih farbate u lukovini, birajte tamnija.Ove godine ne propustite da isprobate ovaj jednostavan trik s limunom za savršena vaskršnja jaja.
Neka vam kuvanje jaja bude zabava, a ne stres.Ekipa Potrošačke patrole želi vam srećan praznik uz tradicionalni pozdrav: "Hristos vaskrse!"
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)