BIVŠI IGRAČ PARTIZANA POMAŽE ZVEZDI! Evo šta crveno-beli MORAJU da urade u Norveškoj!

Autor:

Sport

18.08.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica plej-ofa Lige šampiona protiv Bode Glimta igra se u utorak od 21 čas.

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA POMAŽE ZVEZDI! Evo šta crveno-beli MORAJU da urade u Norveškoj!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se pred plasmanom u Ligu šampiona, a da bi ušli u najelitnije evropsko klupsko takmičenje potrebno je da u dvomeču eliminišu Bode Glimt.

Pred gostovanje prvaku Norveške, na krajnjem severu ove države, izabranici Vladana Milojevića imaju razloga za oprez, budući da je njihov rival olako isprašio poljsku Jagjeloniju u prethodnom kvalifikacionom kolu.

Neko ko je odlično upućen u zbivanja na norveškim terenima, jeste Bojan Zajić, nekadašnji prvotimac Partizana, koji je godinama igrao u Skandinaviji, za Valerengu, Sarpsborg i Sandes, a potom i uplovio u trenerske vode.

Foto: Starsport

Bojan Zajić iz igračkih dana u Partizanu

- Bodo deluje dobro, pratim ih redovno, ali moram odmah da kažem da su prethodnih godina bili nekako upakovaniji i bolji. Jesu u takmičarskom ritmu, međutim i oni se i dalje traže. Baš sam gledao utakmicu sa Vikingom koju su igrali kod kuće. Bilo je 1:1, Viking je promašio penal. Izgubili su od Sanderfjorda, što znači da imaju slabosti - rekao je Bojan Zajić za Mozzart Sport.

Otkrio je u čemu su Zvezdine prednosti:

- Da krenemo od slabosti šampiona Norveške. Oni su školovana ekipa, ulaze u igru kroz pas. Tu znaju da pogreše, pošto su im štoperi i golman nešto slabiji. Možda bi Crvena zvezda trebalo da tu potraži šansu. Moraće da bude defanzivno stabilna, da pokuša u početku da ih smiri. Kada rano daju gol dobiju na samopouzdanju i igraju kao u transu. Nije to neka vatrena publika kao u Beogradu, ali sever Norveške i ceo ambijent je vrlo specifičan.

Veštački teren ide na ruku domaćinu:

- To je kao da igrate po staklu. Lopta samo leti. I krajnje je legitimno što oni to koriste, velike probleme ovde su imali Roma, Ajaks, Milan… Samo što mi je tada Bodo bolje izgledao. Mada i sada trče kao na motoru, imaju specifične automatizme igre. Kada protivnik izgubi posed, spremni su da u tri, četiri sekunde dođu do gola. Odmah traže dubinu, jer su tako selektirani. Brzi, nešto manjeg gabarita igrači.

Foto: www.profimedia.rs

Detalj sa meča Bode-Jagjelonija

Najveći adut Bodea je kapiten Patrik Berga.

- On je reprezentativac, malo je sporiji, ali jeste alfa i omega igre norveškog šampiona. Tu je, u svakoj akciji. Spušta I podiže ritam. Možda nije najspremniji, ali Vladan Milojević mora da posveti pažnju Haugeu. Brz je, direktan kada napada. Pojavljuje se u međuprostorima i omogućava beku da se podigne gore i pravi višak. To im je omiljeni automatizam. Oni znaju da prave probleme kroz sredinu, ali ja bih voleo da ih Crvena zvezda usmerava na stranu. Nisu baš jaki u “boksu”, obično centaršutevi su neke povratne lopte na nekih 12 do 15 metara od gola.

Na kraju je imao savet za Vladana Milojevića i njegove izabranike:

Pa bilo bi dobro da Zvezda ponovi tu utakmicu sa Salcburgom iz Beograda. Neka bude 0:0. Samo što ni tada posao ne bi bio završen. Zvezda ima odličnog trenera, Milojević je I taličan što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona. Mada I trener Bodoa je dobar stručnjak, cenjen u Norveškoj. Za Zvezdu bi bilo dobro da se I ove vrućine u Beogradu nastave. Biće im teško da se adaptiraju - istakao je Zajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading