PREDSTAVLJAMO ZVEZDINOG RIVALA U PLEJ-OFU LIGE ŠAMPIONA: Drugo najdalje gostovanje za Milojevića na hladnom severu Evrope i gladni Bode koji može da ubode

Autor: Ognjen Janković

Sport

17.08.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalskoj javnosti postali su poznati posle blamiranja Murinja, sada traže prvi plasman u elitu

PREDSTAVLJAMO ZVEZDINOG RIVALA U PLEJ-OFU LIGE ŠAMPIONA: Drugo najdalje gostovanje za Milojevića na hladnom severu Evrope i gladni Bode koji može da ubode

Foto: Profimedia

Posle godine "pauziranja" plej-ofa, Crvena zvezda ponovo mora da pređe jednu prepreku na putu do Lige šampiona - Bode Glimt. Mnogi bi laički rekli - "ako se ovo ne dobije, ni ne treba da se ide u grupnu fazu...", ali istina je da će biti sve, samo ne lako. Tako je bilo i sa Omonijom, Šerifom, Makabijem, ali ovog puta bi crveno-beli mogli da imaju adut viška u odnosu na tada - Vladana Milojevića.

Novi/stari trener Zvezde umeo je, za razliku od Dejana Stankovića, da igra mečeve u kvalifikacijama gotovo bez greške. Popularni Miloje za vreme prethodnog mandata na Marakani nije nijednom ispao iz Evrope pre nego što je ušao u ciljano takmičenje.

Republika

Foto: Profimedia

Bodo protiv Jagelonije

I ima iskustva igranja na Skandinaviji koje može da mu služi za nauk. Te 2019. Crvena zvezda je odigrala jednu od najluđih utakmica u skorijoj istoriji kada je posle epske penal serije slavila nad Kopenhagenom i otišla u doigravanje za Ligu šampiona, gde je kasnije izbacila Jang Bojs. Međutim, ovo gostovanje biće kao nijedno do sada.

Naime, Bode Glimt dolazi iz gradića sa samog severa Norveške, a dom mu je "Aspmira" stadion koji može da primi svega nešto više od osam hiljada navijača, što je barem pet puta manje od "Rajka Mitića". Na fudbalskoj mapi pojavili su se sezone 2018/19 i tada kreće uspon kluba pod palicom Kjetila Knutsena. Perspektivni trener je od tada propustio da osvoji norveško prvenstvo samo 2022. godine, a Bode redovno prezimi u Evropi. Ajaks je srećno u februaru ove godine eliminisao norveškog prvaka u nokaut fazi Lige konferencije, dok je prva asocijacija na "žuto-crne" čuvena pobeda nad Murinjovom Romom od 6:1. Tada su upravo na mestu na kom dočekuju Zvezdu apsolutno samleli "vučicu" i izblamirali "gospodina posebnog".

Republika

Foto: Profimedia

Stadion Bodea

Od tad cela Evropa gleda na njih sa mnogo više respekta, što bi trebalo da rade i zvezdaši. Norveško prvenstvo traje još od aprila meseca, tako da su Bodove "zveri" predvođene Bergom spremnije nego ikad. U Eliteserienu zauzimaju prvo mesto sa osam bodova viška u odnosu na prateći Viking, dok su kod kuće prošle nedelje ubedljivo savladali Jageloniju sa 4:1 i izbacili je iz kvalikacija.

Ono što bi još mogle da budu otežavajuće okolnosti jeste da je upravo podloga na Bodeovom stadionu veštačka, kao i da igrače očekuje nagla promena temperature, budući da će u ponedeljak iz toplog Beograda otputovati na hladno Norveško more gde će biti tek negde oko 15 stepeni maksimalno. Pritom se očekuju i padavine, što bi takođe moglo da utiče na igru.

Milojević je sa Zvezdom putovao na samo jedno dalje gostovanje od ovog i to u svojoj prvoj sezoni kada su crveno-beli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacili kazahstanski Irtiš iz Pavlodara. 

Republika

Foto: Starsport

Duarte, Mimović i Hvang

Hladna Norveška je prvi ovosezonski ozbiljan ispit za Milojevića, ali po Zvezdu je dobro što ima prava na kiks, jer osam dana kasnije Norvežane čeka pakao Marakane kakvim god rezultatom da se završi meč u Bodeu koji se igra u utorak od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading