OVO ŠTO PARTIZAN IGRA NIJE FUDBAL! GOLAC OŠTAR POSLE ISPADANJA OD LUGANA: Publike ima koliko i kvaliteta, mi nemamo struku!

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

16.08.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbitnije stvari su nestale

OVO ŠTO PARTIZAN IGRA NIJE FUDBAL! GOLAC OŠTAR POSLE ISPADANJA OD LUGANA: Publike ima koliko i kvaliteta, mi nemamo struku!

Foto: Profimedia, Starsport

Fudbaleri Partizana su sinoć odigrali revanš utakmicu kvalifikacije za Ligu Evrope protiv Lugana, koja se završila nerešenim rezultatom 2:2. Međitum, pošto je u prvoj utakmici pobedu odneo Lugano sa rezultatom 1:0, Partizan neće nastaviti dalje takmičenje, ali ima šansu za Ligu konferencije, gde će i plej-ofu igrati protiv Genta.

Za Republiku je o sinoćnoj utakmici pričao bivši fudbaler i trener Ivan Golac, koji je bio jako razočaran u ishod.

- Bila je to utakmica dva jako tužna protivnika. Prosto je frapantno koliko osnovnih stvari nedostaje. Ona je toliko otišla u strašnom i negativnom pravcu, da igra postaje sve besmislenija - počeo je sa pričom Golac.

Republika

Foto: Profimedia

 

 

Za sve okrivljuje samu upravu Partizana.

- Najbitnije stvari su nestale, a to i nije neko iznenađenje, mi nemamo struku nemamo učitelje što je jako tužno, sam nivo takmičenja i izmišljanja... Ovo je postao kup onih koji ništa ne znaju - rekao je on.

Podelio je i mišljenje naroda koji utakmice i ne posećuje više.

- Prezasićen je narod i sve je manje publike na stadionu. To je najbolji pokazatelj kad vidite koliko ima publike znate kakav je kvalitet utakmice. Nekad smo imali po 4-5 hiljada samo na treninzima - prisetio se Ivan.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Golac

 

Pohvalo je golmana, ali je kritikovao kompletnu odbranu.

- Golman nam je igrač utakmice, Aleksandar Jovanović je taj koji vuče ceo tim, što je jako tužno, pogotovo činjenica da igrate sa igračem više i primite onakav gol, to je neki specifičan nivo inteligencije. Fudbal se uči od malena, ne gledate samo loptu nego i gde vam se nalazi protivnik, a da oni ne vide igrača Lugana iza svojih leđa je i više nego neozbiljno -  razočarano je prokomentarisao.

Ne zna šta da očekuje od budućih utakmica.

- Sada imamo utakmicu protiv Belgijanaca i čemu se nadati? Izgleda da je najbolje kada se ne takmičite u Evropi jer onda nema mesta za razočaranja. Šta sad očekivati za pet dana, za koliko je sledeća utakmica? Svaki put je tu zebnja i strah i nadate se da ne bude bruke, a što je najgore igra se bez publike, pošto smo kažnjeni - rekao je Golac.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

 

 

Ne može da prihvati da je ovo naš fudbal sadašnjice.

- Ovo nije fudbal, sve manje liči na fudbal - rekao je on.

Na kratko je spomenuo i Crvenu zvezdu.

- Šta će Zvezda uraditi videćemo, a sve ovo je jako neozbiljno - dodao je.

Ipak nastavlja da se nada da će se fudbal u Srbiji oporaviti i krenuti na pravi put.

- Ostaje nam samo da se nadamo, jer nada poslednja umire - zaključio je Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading