ISTORIJA JE UČITELJICA ŽIVOTA: Samo jednom su eliminisali Belgijance! Imaju li crno-beli čemu da se nadaju?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.08.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve šanse su već prokockali. Sledi poslednja, nakon koje popravnog nema.

ISTORIJA JE UČITELJICA ŽIVOTA: Samo jednom su eliminisali Belgijance! Imaju li crno-beli čemu da se nadaju?

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan nastavlja sa evropskim posrtanjima u sezoni 2024/25.

Nakon eliminacije od kijevskog Dinama u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (0:3, 2:6), puleni trenera Aleksandra Stanojevića i učešće u Ligi Evrope su okončali nakon samo dva odigrana meča.

Crno-beli su nakon poraza u Beogradu od švajcarskog Lugana minimalnim rezultatom 0:1, u Tunu remizirali 2:2 nakon produžetaka, a priliku za evropsku jesen će tražiti u plej-ofu najmlađeg evropskog klupskog takmičenja, Ligi konferencija.

Za protivnika će imati dobro poznatu ekipu belgijskog Genta koja je nakon 2:2 protiv Silkeborga u Danskoj, pogotkom Omrija Gandelmana u 118. minutu meča stigla do trjumfa od 3:2 čime je zakazala ponovne duele sa srpskim vicešampionom.

Svoj prvi dvomeč dve ekipe su odigrale u grupnoj fazi Lige konferencija za sezonu 2021/22. Te jeseni Gent je slavio u Beogradu rezultatom 1:0, dok je duel u Belgiji okončan podelom bodova, 1:1

 

 

Uvidom u istoriju duela crno-belih sa klubovima iz Belgije, jasno je da je Partizan uvek imao priličnih problema. Prvi put su za protivnika imali ekipu Standarda iz Liježa u grušnoj fazi tadašnjeg Kupa UEFA. Igran je samo jedan meč i to u Beogradu, a Standard je slavio rezultatom 1:0.

Godinu dana kasnije u grupnoj fazi Lige Evrope Briž j stigao do duple pobede 2:4 i 0:2, a jedini trijumf zabeležen je u sezoni 2010/11 kada je u plej-ofu Lige šampiona savladan Anderleht nakon izvođenja jedanaesteraca 2:2; 2:2 - 3:2 čime je obezbeđen plasman u elitno takmičenje.

Genk je bo koban po Partizan u sezoni 2011/12 u trećem kolu kvalifikacija elitnog takmičenja (1:1; 1:2), kao i Šarlroa devet godina kasnije eliminisavši crno-bele iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Potpuno je jasno da je pred Partizanom izuzetno težak zadatak da savlada dobro poznati Gent čime ne bi dozvolili da se i ove sezone Partizanova evropska priča završi u avgustu mesecu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading