NAJMRAČNIJI PERIOD PARTIZANA U ISTORIJI: Ovaj katastrofalni rekord će se teško ponoviti

Autor:

Sport

16.08.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće, pa neće...

NAJMRAČNIJI PERIOD PARTIZANA U ISTORIJI: Ovaj katastrofalni rekord će se teško ponoviti

Foto: Profimedia

Fudbaleri Partizana doživeli su još jedan evropski krah. Crno-beli su nakon poraza u Humskoj uspeli da nadoknade prednost Lugana i povedu sa 2:1 u Švajcarskoj, međutim, situacija se promenila u produžecima kada je rezervista Hičam Mau šokirao "parni valjak" i poravnao rezultat na 2:2 u 111. minutu. I pored toga što su ušli u produžetke sa igračem više, crno-beli su kapitulirali i tražiće svoju šansu u plej-ofu za Ligu konferencije.

Nakon eliminacije od strane kijevskog Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su primili čak 12 golova (6:2, 3:0), te kraha u Tunu, ova serija neuspeha rezultirala je negativnim rekordom od 12 primljenih golova na prve četiri utakmice u UEFA takmičenjima, nešto što se nije dogodilo u proteklih 79 godina klupske istorije Partizana.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Aleksandar Stanojević

Nije ovo prvi put da se crno-beli u teškoj situaciji, ali... Sezona 2002/03 takođe je bila obeležena sličnim izazovima, kada je tim pod vođstvom trenera Ljubiše Tumbakovića primio deset golova na četiri meča, ali je ipak uspeo da ostvari dve pobede, remi i jedan poraz, dok ovoga puta Stanojević i igrači ne znaju za pobedu, osim ako ne računamo sinoćnih 2:1 u regularnom delu kao trijumf.

Nakon eliminacije iz Lige Evrope, Partizan će svoju sreću potražiti u plej-ofu Lige konferencije. Njihov sledeći protivnik biće Gent iz Belgije koji je prošao u narednu rundu nakon pobede nad Silkeborgom, a timu iz Humske se piše crno i protiv Belgijanaca ukoliko se nešto debelo ne promeni do tada...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading