SAD ILI NIKAD: Vreme je da srpski klubovi pokažu zrelost u Evropi!

Autor:

Sport

11.07.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja šansa za naše timove da pokažu veliku zrelost.

SAD ILI NIKAD: Vreme je da srpski klubovi pokažu zrelost u Evropi!

Foto: Starsport

Prošle sezone Srbije je prvi put posle više od tri decenije imala direktnog učesnika u Evropi. Crvena zvezda je igrala grupnu fazu Lige šampiona bez kvalifikacija, što je bio veliki uspeh za domaći fudbal, ali se završilo jako tragično i poražavajuće. Tim iz Ljutice Bogdana, TSC i Čukarički su zajedno u Evropi osvojili svega dva boda.

Zvezda je remizirala protiv Jang Bojsa u Beogradu 2:2 i četa Žarka Lazetića je uspela da odigra nerešeno sa Olimpijakosom, takođe 2:2. Tim sa Banovog brda je imao nula bodova, a Vojvodina i Partizan nisu obezbedili plasmane u Evropu. Sve se to odrazilo na ovu sezonu koja sledi, pa će crveno-beli morati kao prvaci države da igraju plej-of za Ligu šampiona, dok će Partizan odmeriti snage protiv Dinama iz Kijeva u prvom kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje. 

Foto: Starsport

Moraju bolje u Evropi: ''večiti''

TSC će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope u plej-ofu, ali i da ispadne ima obezbeđenu grupnu fazu Lige Konferencija. Vojvodina će igrati od prvog kola kvalifijacija drugog po redu evropskog takimičenja i za protivnika će imati ni manje ni više nego Ajaks. Hit sezone Radnički 1923 iz Kragujevca igraće kvalifikacije za Ligu Konferencija. Ovo jedinstvena prilika da srpski klubovi pokažu veliku zrelost i postignu značajnije rezultate u Evropi.

Kao i uvek najviše se očekuje od večitih rivala, posebno do Crvene zvezde. Vreme je da četa Vladana Milojevića prođe u nokaut fazu, pošto grupne faze više nema u Ligi šampiona, igra se ligaški sistem. Možda će ovo za crveno-bele biti lakši put do osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Bilo bi odlično za koeficijent srpskog fudbala, a i nema više prelaska iz Lige šampiona u Ligu Evrope, već se nakon prvog ciklusa Lige šampiona završava učešće u Evropi, što mora da bude dodatni oprez za Zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading