U NEMILOSTI ŽREBA: Srpske klubove očekuje pakao na putu ka evropskoj jeseni - ovo su potencijalni rivali!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa nestrpljenjem se danas iščekuju vesti iz Niona.

U NEMILOSTI ŽREBA: Srpske klubove očekuje pakao na putu ka evropskoj jeseni - ovo su potencijalni rivali!

Foto: uefa.com/printscreen

Put fudbalera Partizana na evropskoj sceni u sezoni 2024/25 je poznat.

Izabranike selektora Aleksandra Stanojevića, koji su već otputovali na prvi meč Drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, ukoliko eliminišu kijvski Dinamo, očekuju dueli protiv jednog od narednih protivnika: škotski Glazgov Rendžers, češka Slavija Prag, austrijski Salcburg i francuski Lil.

U slučaju da crno-beli ne uspeju u nameri da eliminišu Ukrajince za protivnike u trećoj kvalifikacionoj rundi UEFA Lige Evrope, imaće pobednika sledećih mečeva: Trabzonspor (Turska) - Ružomberok (Slovačka), Serkl Briž (Belgija) - Kilmarnok (Škotska) i Panatinaikos (Grčka) - Botev Plovdiv (Bugarska), odnosno poraženi iz dvomeča Lugano (Švajcarska) - Fenerbahče (Turska).

Interesantno je napomenuti da će i novosadska Vojvodina, u slučaju da načini senzaciju protiv amsterdamskog Ajaksa, protivnika dobiti u grupi ekipa koji su potencijalni rivali Partizana. U slučaju da trofejni holanski klub bude uspešniji nakon dvomeča, crveno-beli iz "srpske Atine" sele se u kvalifikacije za Ligu konferencija, a rivala će dobiti nakon mečeva u kojima se sastaju: Kluž (Rumunija) - Neman (Belorusija), Žalgiris (Litvanija) - Pafos (Kipar), Dnjepar (Ukrajina) - Puškaš akademija (Mađarska), AEK (Grčka) - Inter (Andora) i Maribor (Slovenija) - Krajova (Rumunija).

Foto: Starsport

Novosađani i Kragujevčani očekuju imena potencijalnih rivala

 

Kada je reč o kragujevačkom Radničkom 1923 koji prvi put u klupskoj istoriji izlazi na međunarodnu scenu, oni će na startu premijrnog evropskog puta imati i najlakši posao. Kako bi se domogli trećeg kvalifikacionog kola moraju da eliminišu Mornar iz Bara, a u borbi za plasman u plej-of trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja, protivnika će tražiti u pobednicima sledećih duela: Bašakšehir (Turska) - La Fiorita (San Marino), Makabi Haifa (Izrael) - Sabah (Azerbejdžan), Hapoel Berševa (Izrael) - Černo More (Bugarska), Milsami (Moldavija - Astana (Kazahstan) i Pakši (Mađarska) - AEK Larnaka (Kipar).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading