GOTOVO: Srpski defanzivac promenio sredinu!

Autor:

Sport

18.07.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije pred novim izazovima.

GOTOVO: Srpski defanzivac promenio sredinu!

Foto: Profimedia

Nakon sedam godina provedenih u Fjorentini, Nikola Milenković je napustio Seriju A i preselio se u Englesku, gde će nositi dres Notingem Foresta. Ovim transferom Fjorentina će zaraditi impresivnih 12.000.000 funti, odnosno 14.300.000 evra, dok je Milenković potpisao ugovor sa Šumarima do leta 2029. godine.

 

Notingem Forest je u prethodne dve sezone uspeo da sačuva svoj status premijerligaša, zauzimajući 16. i 17. mesto na tabeli. Sa Milenkovićem kao stubom odbrane, klub se nada da će ponoviti ovaj uspeh. Ovaj momak iz Žarkova postaje peto pojačanje Notingem Foresta u letnjem prelaznom roku, pridružujući se Eliotu Andersonu, Marku Stameniću, Karlosu Migelu i Eriku Da Silvi Moreiri.

Visina ugovora bila je ključni faktor u odluci Fjorentine da se rastane sa Milenkovićem nakon sedam godina vernosti. On je godinama bio ključni igrač i jedan od najplaćenijih u timu, ali smanjenje troškova je postalo prioritet za Ljubičaste.

Fjorentina je u prošlosti odbijala ponude većih klubova za Milenkovića, poput madridskog Atletika i Milana, ali će sada zaraditi manje nego što su mogli. Madridski Atletiko je ponudio 35.000.000 evra 2019. godine, dok je Fjorentina prošlog leta odbila ponudu od 25.000.000 evra od strane Milana

U Notingem Forestu se očekuje da će Milenković formirati snažan štoperski tandem sa 22-godišnjim Brazilcem Muriljom. Pored njih dvojice, konkurenciju u odbrani činiće i Vili Boli, Endru Omobamidele i Džonatan Panzo. Ovo obećava zanimljivu borbu za mesto u startnoj postavi i dodatnu konkurenciju koja bi mogla doprineti jačanju tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading