OVAKO JE POČEO DA TRESE MREŽE U NACIONALNOM TIMU: Ovo je Tadićev prvi gol u dresu Srbije! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.07.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tadić rekao zbogom ''orlovima''.

OVAKO JE POČEO DA TRESE MREŽE U NACIONALNOM TIMU: Ovo je Tadićev prvi gol u dresu Srbije! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Danas je tužan dan za reprezentaciju Srbije, pošto je dosadašnji kapiten Dušan Tadić rešio da se povuče iz nacionalnog tima. Ovakva odluka doprineli su i događaji sa Evopskog prvenstva, kada ga je selektor Dragan Stojković Piksi stavio na klupu u mečevima protiv Engleske i Danske. 

Tadić je za Srbiju debitovao davne 2008. godine i postao je rekorder po broju nastupa (111), a upisao se 23 puta u stelce. Fudbaler Fenerbahčea se prvi put upisao u strelce za nacionalni tim 11. septembra 2012. godine u meču protiv Velsa u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Tada su ''orlovi'' ostvarili jednu od najubedljivih pobeda od čak 6:1, a Tadić je pogodio za 4:1.

Nakon greške odbrane Velšana, Branislav Ivanović je uzeo loptu, probio po desnoj strani i asistirao do Tadića koji je bio u srcu kaznenog prostora, a on u svom stilu poslao loptu u mrežu. Tadić će ostati upamćen kao vođa ove generacije koja je mogla mnogo, ali je falio određeni iskorak. Takođe i bio je kapiten na dva velika takmičenja za redom, prvi put još sadašnjeg selektora Dragan Stojkovića Piksija.

Tadićevo povlačenje mnoge je pogodilo. Jedan od njih je i Lazar Samardžić koji se emotivnom porukom oprorstio od njega, ali i selektora Stojkovića. Piksi se oprostio od Tadića i apelovao na FSS da mu organizuje oproštajna utakmica. To bi bio zaista lep gest i sigurni bi bilo jako emotivno. U nacionalnom timu slede korenite promene, a već početkom septembra Srbiju očekuje duel protiv Španije u Ligi Nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading