IGRAO SA MITROVIĆEM A SADA PRAVI TRANSFER KARIJERE: Bajern Minhen doveo kapitalno pojačanje!

Autor:

Sport

11.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično se pokazao.

IGRAO SA MITROVIĆEM A SADA PRAVI TRANSFER KARIJERE: Bajern Minhen doveo kapitalno pojačanje!

Foto: Profimedia

Nemački fudbalski gigant Bajern Minhen je danas zvanično predstavio svoje novo pojačanje - vezistu Žoao Palinju. Dosadašnji fudbaler Fulama i portugalski reprezentativac potpisao je ugovor sa Bajernom do 30. juna 2028. godine, čime je ozvaničen njegov prelazak u jedan od najvećih evropskih klubova.

Foto: Profimedia

Žoao Palinja

Finansijski detalji transfera nisu javno objavljeni, ali prema navodima nemačkih medija, Bajern je pristao da Fulamu plati obeštećenje od 50 miliona evra plus bonuse. Ovaj transfer predstavlja značajan korak za Palinju, koji je istakao da je presrećan zbog prilike da zaigra za Bajern Minhen i izrazio je svoje oduševljenje zbog atmosfere i navijača na Alijanc areni.

Žoao Palinja (29) je protekle dve sezone nosio dres Fulama, gde je odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola. Pre dolaska u Englesku, Palinja je stekao iskustvo igrajući za klubove poput Sportinga, Moreirensea, Belenensesa i Brage. Posebno je interesantno to što je delio svlačionicu londonskog kluba sa našim Aleksandrom Mitrovićem, što dodatno upotpunjuje njegovu fudbalsku priču.

- Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Prešao sam u jedan vrhunski evropski klub, što je za mene ostvarenje sna. Radujem se atmosferi i navijačima na Alijanc areni. Želim da osvajam titule sa Bajernom - istakao je Palinja.

Pored klupskih uspeha, Žoao Palinja je takođe imao priliku da se oproba na najvećoj reprezentativnoj sceni, predstavljajući Portugaliju na Evropskom prvenstvu. Njegovo iskustvo i veštine doneće dodatnu vrednost kako klubu tako i reprezentaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading