ČUDESNI LAMIN JAMAL OSTAVIO LEGENDE IZA SEBE: Evo gde su Ronaldo i Mesi bili sa 16 godina!

Autor:

Sport

11.07.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac je zadivio fudbalski svet.

ČUDESNI LAMIN JAMAL OSTAVIO LEGENDE IZA SEBE: Evo gde su Ronaldo i Mesi bili sa 16 godina!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Španije obezbedila je plasman u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj gde će odmeriti snage protiv Engleske u Berlinu na Olimpijskom stadionu od 21.00 čas. ''Furija'' je pokazala najviše na ovom šampionatu i aposlutno zaslužuje titulu šampiona Evrope, prvu još od 2012. godine.

Jedan od ključnih igrača Španije jeste Lamin Jamal, dete Barselone. On je zasenio fudbalski svet svojim nastupima, a za dva dana će napuniti 17 godina. Postao je najmlađi strelac na Evropskim prvenstvima sa 16 godina 362 dana, a do tog podviga došao je protiv Francuske u polufinale kada je postigao verovatno i najlepši pogodak na šampionatu. Veliki uspeh je postigao u dosadašnjem delu karijere mladi Jamal.

Foto: Tanjug/AP

Lamin Jamal

Barselona ga je osigurala i ko želi da ga kupi moraće da plati čak milijardu evra, kao što je bilo i sa Mesijem. Jamal pretenduje da bude veliki igrač i da čak možda previzđe Ronalda i Mesija po postignutim rezultatima, a u tom je već uspeo. Naime, Jamal je za Barsu debitovao 29. aprila 2023. godine Betisa kada je zamenio Gavija, a u tom trenutku je imao svega 15 godina i devet meseca, zaista impresivno. 

Legenda Barselone i svetskog fudbala, Leo Mesi je za prvi tim katalonskog giganta debitovao sa 17 godina i četiri meseca, u meču protiv Espanjola 16. oktobra 2004. godine. I to Argentinac u toj sezoni nije bio standardan, kao ni u drugoj 2005/06. Sa druge strane Kristijano Ronaldo je sa 16 godina još uvek bio u omladinskom pogonu Sportinga iz Lisabona. 

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Foto: www.profimedia.rs

Kristijano Ronaldo

Porutgalac je za Sportng debitovao avugsta 2002. godine protiv Intera u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tada je imao 17 godina i šest meseci. Ovi podaci jasno govore da je Jamal veliki talenat i da se radi o izuzetnom igraču. Sa nepunih 17 godina postao je jedan od glavnih šrafova ekipe dok su Ronaldo i Mesi to postali mnogo kasnije. Jasno je da mladog Španca čeka svetla budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading