MURINJU FENERBAHČE SLAMKA SPASA KARIJERE ILI IPAK NEŠTO DRUGO: Da li Portugalac može da ponovi uspeh iz Porta u turskom gigantu!?

Autor:

Sport

04.06.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni u novim izazovima.

MURINJU FENERBAHČE SLAMKA SPASA KARIJERE ILI IPAK NEŠTO DRUGO: Da li Portugalac može da ponovi uspeh iz Porta u turskom gigantu!?

Foto: www.profimedia.rs

Portugalski stručnjak, Žoze Murinjo imenovan je za novog trener Fenerbahčea i tako uplovio u nove izazove. Specijalni je od januara bez angažmana kada je dobio otkaz u Romi, a sada će po prvi put voditi neki klub iz Superlige Turske, a tamo će trenirati i kapitena Srbije, Dušana Tadića. Međutim, svi se pitaju da li je ovo strmoglavi pad karijere trofejnog stručnjaka ili neki novi uzbudljivi izazove.

Murinjo važi je jednog od najboljih trenera današnjice i gde god da je radio ostavio je dubok trag. Sada se postavlja pitanje da li Portugalac može da napravi uspeh kao što je sa Portom. Naime, Žoze nije trenirao ''slabiji klub'' još iz perioda boravka na Dragau, a tamo je napravio ogroman uspeh, osvojivši Ligu šampiona i Ligu Evrope za dve godine koliko je bio na klupi Porta. Fenerbahče igra kvalifikacije za Ligu šampiona, a postoji mogućnost da mu jedna prepreka bude Partizan.

Takođe, Porto je bio četiri godine bez titule, a onda je u klub došao Murinjo i vratio ga na tron. U toj sezoni je osvojio domaći šampionat, Kup Portugala i Ligu Evrope, da bi u narednoj pored Portugalske lige, došao do Lige šampiona i tako ostvario ogroman uspeh.

 

Foto: www.profimedia.rs

Žoze Murinjo

Mnogi tvrde da je Murinjovo vreme prošlo i da je mu je karijera u krizi. Međutim, kada se pogleda, on je doveo Romu do prvog evropskog trofeja u istoriji, sa Mančester junajtedom uspeo da dođe do Lige Evrope i bude drugi u Premijer ligi, što smatra najvećim uspehom u svojoj karijeri, uzimajući u obzir kakav je tim imao u tom trenutku. Naravno, pamti se njegov neverovatni uspeh u Interu kada je u sezoni 2009/10 osvojio čuveni tripletu. Jedino gde nije osvajao trofeje je Totenhem.

Vratimo se na Fenerbahče. Turski gigant je bez titule deset godina i žele svim silama da dođu do iste. Upravo je Murinjo pravi čovek za to, zna kako treba sa posrnulim gigantima i sigurno će od Fenera napraviti ponovo šampiona. Specijalni je istakao da će teško ući u Ligu šampiona, a ukoliko igra Ligu Evrope, postoji velika verovatnoća da dođe do same završnuce, jer je to Specijalni i nikada ga ne treba otpisati. Sledi nam uzbudljiva sezona koju ćemo pratiti sa velikim uživanjem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading