BOMBA: Murinjo ima novi klub, biće trener srpskom reprezentativcu!

Autor:

Sport

31.05.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni dolazi na Bosfor.

BOMBA: Murinjo ima novi klub, biće trener srpskom reprezentativcu!

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Fenerbahče je jutros smenio dosadašnjeg trenera Ismaela Kartala i kreće u budućnost sa Žozeom Murinjom. Slavni Portugalac i turski klub su dogovorili dvogodišnju saradnju i uskoro se očekuje ozvaničenje posla.

Murinjovo ime u kontekstu Fenerbahčea je počelo da se pominje pre mesec dana kao ideja predsedničkog kandidata Aziza Jildirima, ali u međuvremenu je i aktuelni predsednik Ali Koč napravio isti plan. Ključna figura u celom poslu je Mario Branko, aktuelni sportski direktor Fenerbahčea i Murinjov zemljak.

Branko je prethodnih nedelja pregovarao sa Murinjom i na kraju postigao konačan sporazum. Potpisan je ugovor na dve godine uz opciju za treću, a predsednik Ali Koč danas putuje u London gde će u Murinjovom društvu gledati finale Lige šampiona. Očekuje se da se posle finala zajedno zapute za Istanbul.

U Fenerbahčeu se 8. i 9. juna održavaju predsednički izbori na kojima se vodi borba između Alija Koča i Aziza Jidirima. Jildirim je obećao dovođenje Murinja kao garanciju za osvajanje titule, ali Koč mu je „ukrao“ najjače predizborno izdanje i zahvaljujući Branku se dogovorio sa Murinjom.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati ali turski mediji barataju informacijama o godišnjoj plati vrednoj čak 15.000.000 evra za Portugalca. Što ne bi bilo čudno za predsednički mandat Alija Koča koji deli pare šakom i kapom i letos je doveo velika i skupa imena poput Džeka, Tadića, Freda. Fenerbahče trenutno na godišnjem nivou za plate izdvaja oko 190.000.000 evra a klupski dug je porastao na preko 300.000.000 evra tokom Kočovog mandata.

Murinjo je bez posla otkako je jesenas smenjen u Romi, a ovo će mu posle 20 godina biti prvi posao van „liga petice“. U domovini je karijeru gradio od Benfike, preko Leirije do Porta u kojem je zasijala njegova trebnerska zvezda. Kasnije je vodio Čelsi (dva mandata), Inter, Real Madrid, Mančester Junajted, Totenhem i na kraju Romu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading