EKSPRESAN ODGOVOR! Murinjo ODLUČIO da li će biti trener kapitenu Srbije!

Autor:

Sport

01.06.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebni dao zanimljivu izjavu.

EKSPRESAN ODGOVOR! Murinjo ODLUČIO da li će biti trener kapitenu Srbije!

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija da bi portugaslki trener Žoze Murinjo mogao da preuzme Fenerbahče iz Istanbula.

Nije se dugo čekalo na odgovor doskorašnjeg šefa stručnog štaba Rome, koji je potvrdio da je blizu vođstva turskog vicešampiona, a takođe je izjavio da bi voleo da radi u ovom timu.

- Odlučio sam da radim ovde... Želim da vodim Fenerbahče, ali biće teško da se kvalifikujem za Ligu šampiona. To se ne dešava, ali znate da volim ovakve izazove - rekao je Žoze Murinjo, prenosi Skaj sports.

U sezoni 2021/2022, Murinjo je predvodio "vučicu" iz Rima do prvog trijumfa na evropskoj sceni, osvojivši sa timom Ligu konferencija. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Tadić, kapiten Fenera i reprezentacije Srbije

U sezoni 2022/23, Rimljani su pod vođstvom Murinja stigli do finala Lige Evrope, gde su u izvođenju penala izgubili od španske Sevilje. 

Pre rimskog kluba, Murinjo je trenirao Čelsi, Real Madrid, italijanski Inter, portugalski Porto, Liriju, Benfiku. 
Kao trener je po dva puta osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope (ranije Kup UEFA), a jednom Ligu konferencija.

Fenerbahče je sezonu završio na drugom mestu u turskom prvenstvu, iza ljutog rivala Galatasaraja i igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Klub je u petak najavio ostavku Ismaila Kartala na mesto glavnog trenera tima za koji sa uspehom nastupa i Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading