CRNO NA BELO! ŠOKANTNO NAUČNO OTKRIĆE O KLJUČNIM RAZLIKAMA U FUNKCIONISANJU MUŠKOG I ŽENSKOG MOZGA! Evo ko je bolji vozač i zašto!

Autor:

Razonoda

23.02.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je dokazano i da su muškarci duhovitiji od žena.

CRNO NA BELO! ŠOKANTNO NAUČNO OTKRIĆE O KLJUČNIM RAZLIKAMA U FUNKCIONISANJU MUŠKOG I ŽENSKOG MOZGA! Evo ko je bolji vozač i zašto!

Foto: shutterstock

Najnovija istraživanja s Univerziteta Stanford potvrđuju ono što je decenijama bila kontroverza - muški i ženski mozgovi funkcionišu na različite načine. Objavljena u Nacionalnoj akademiji nauka, studija je prva koja pokazuje ključne razlike u "podrazumevanom režimu" mozga, istražujući način na koji svaki pol obrađuje ideju "sopstva" i povratka sećanja. Ovo otkriće može imati šire implikacije na naše razumevanje biologije i ponašanja.

Muški mozak, prema istraživanjima, pokazuje bolje sposobnosti u nekoliko područja. Naime, muškarci su pokazali veću veštinu u prostornoj navigaciji, što ih čini boljim vozačima prema istraživanju sa Univerziteta Ilinois Urbana-Champaign.

Takođe, studija o humoru s Univerziteta Aberistvit i Univerziteta Severne Karoline sugerira da muškarci imaju prednost u smislu humora, s većim brojem ocena - naime, utvrđeno je da su oni duhovitiji od prosečne žene. Međutim, isto istraživanje upućuje na to da muškarci mogu biti skloniji impulsivnosti zbog viših nivoa testosterona.

S druge strane, ženski mozak pokazuje superiornost u drugim područjima. Na primer, studija s Univerziteta Grifit pokazuje da devojčice imaju tendenciju da nadmaše dečake u čitanju i pisanju, a istraživanje s Univerziteta Kembridž potvrđuje da ženski mozak ima bolju dugoročnu memoriju.

Ova otkrića naglašavaju važnost daljnjeg istraživanja kako bismo bolje razumeli biologiju i ponašanje, kao i implikacije ovih razlika na različite aspekte našeg društva.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading