NEVIĐENI SKANDAL U MANASTIRU OSTROG: Sveštenik otkriva šta je video!

Autor:

Razonoda

14.01.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saveti za posetu manastiru Ostrog

NEVIĐENI SKANDAL U MANASTIRU OSTROG:  Sveštenik otkriva šta je video!

Foto: www.profimedia.rs


Planirate li ove godine posetu manastiru Ostrog, važno je da budete spremni za tu posetu. Treba da znate šta treba da ponesete, kako treba da se ponašate tokom boravka, ali i šta nikako ne biste trebali poneti sa sobom.

U nastavku pročitajte savete koji će vam pomoći da se pripremite za ovu duhovnu avanturu.


**Priča sveštenika Gojka Petrovića**

Sveštenik Gojko Perović podelio je svoje iskustvo koje se dogodilo prilikom posete manastiru Ostrog. Jednog dana, u manastir je ušao mladić sa limenkom soka, ponašajući se kao da je došao na neko turističko mesto. Sveštenik je bio šokiran ovakvim ponašanjem i u sebi je proživljavao unutrašnju borbu između želje da reaguje i odluke da izbegne sukob.

Kroz unutrašnje monologe, sveštenik opisuje svoje misli i osuđujući stav prema mladiću, a zatim se suočava sa neočekivanim gestom ljubaznosti kada mladić ponudi sok svešteniku. Ova priča nas podseća na važnost suzdržanosti i ljubaznosti, te na opomenu da ne sudimo drugima.

- Ali, kažem sebi:"Ajde, neću ništa da mu pričam; ‘ajde da sad ne pravimo svađu!", pa, ako baš krene onu limenku da stavi, Bože oprosti, na ćivot – onda ću da reagujem.

"Magarče jedan, je l imao ko da te nauči kako se ulazi u crkvu?! Pa, je li moguće da ne znaš da ne treba ta limenka da se unosi kod mošti Svetog Vasilija?! Pa, gde ti je pamet!? Jesi li glup, jesi li lud", ja to sve u sebi govorim o tome momku.

"Oče, je l vruće?"

Ja kažem: "Pa, jeste!"

Kaže on: "Evo malo soka da se osvežite."

"Eto kako srce radi, kako duša radi, a sve ti se čini ti to radiš iz najveće pobožnosti! On je grešnik, on nosi limenku, ja sam sveštenik, ja ga osuđujem – i to s pravom! Pogledajte kako može čovek da se prevari!"

U suštini, Hristos kaže: "Ne sudite, da vam se ne sudi. Nemojte nikoga da osuđujetete."


Ova priča nas podseća na važnu poruku da ne treba osuđivati druge, jer je lako prevideti svoje sopstvene greške. Sveštenikova unutrašnja borba i neočekivani gest mladića ukazuju na važnost razumevanja, ljubaznosti i suzdržanosti. Ona nas podseća da svako nosi svoje unutrašnje bitke i da je važno pružiti razumevanje i ljubaznost, umesto osude.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading