SRPSKIM TURISTIMA U GRČKOJ STIGLO UPOZORENJE: Evo gde će nevreme prvo udariti

Autor:

Putovanja

04.09.2024

00:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepogoda stiže iz zapadne Evrope

SRPSKIM TURISTIMA U GRČKOJ STIGLO UPOZORENJE: Evo gde će nevreme prvo udariti

Foto: Shutterstock

Srpski turisti koji se trenutno nalaze u Grčkoj dobili su upozorenje na predstojeće nevreme putem svojih mobilnih telefona. Poruka koju je poslalo Ministarstvo za klimatsku krizu Grčke, prenosi upozorenje Civilne zaštite za region Filijates koji se nalazi na krajnjem severu zemlje, graničeći se sa južnom Albanijom.

Nevreme iz zapadne Evrope

Nizak barometarski pritisak koji dolazi iz zapadne Evrope, a pogodiće i Grčku, čini se da će najpre pogoditi Tesprotiju, gde su vlasti već oglasile alarm za teške vremenske uslove.

 

 

U sredu se očekuje nestabilno vreme i oluje u mnogim predelima Grčke, dok će u ostalima biti sunčano.

Prognoza za sredu

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, u sredu će biti malo oblačnosti, mestimično i povremeno pojačane. U popodnevnim i večernjim satima u oblasti Jonskog mora i kontinentalnim područjima padaće lokalne kiše, dok će u kontinentalnim područjima povremeno biti nevremena. Uveče će se u Jonskom moru ponovo razviti naoblačenje i doći će do lokalnih oluja.

Stabilna temperatura

Temperatura se neće značajno promeniti. Na kopnu će dostići 33 do 35 stepeni, a u ostrvskom delu od 30 do 32 stepena Celzijusa.

Ovim upozorenjem, srpski turisti su obavešteni da je neophodno izbegavati putovanja koja nisu neophodna i biti u stanju pripravnosti, prateći uputstva za zaštitu od nepovoljnih vremenskih uslova.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading