BRAČNI PAR IZ SRBIJE PRESPAVAO U KOLIMA PORED PLAŽE: Probudio ih grčki policajac i naplatio 300 EVRA KAZNE, evo zbog čega (FOTO)

Autor:

Putovanja

28.08.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija može da poveća globu čak do 3.000 evra

BRAČNI PAR IZ SRBIJE PRESPAVAO U KOLIMA PORED PLAŽE: Probudio ih grčki policajac i naplatio 300 EVRA KAZNE,  evo zbog čega (FOTO)

Foto: Printscreen

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a mnogi turisti odlučuju da svoj automobil pretvore u "dom na točkovima" pored plaži u Grčkoj. Međutim, mnogi nisu svesni da zbog ovoga mogu imati problem sa grčkom policijom i da mogu biti prinuđeni da plate paprene kazne.

Velike kazne

Jedan bračni par iz Srbije doživeo je neprijatnost kada su ih grčki policajci probudili i napisali kaznu od 300 evra jer su prenoćili u svom kombiju na Destenika plaži. Ćerka ove porodice se požalila na društvenim mrežama, ističući da roditelji nisu razumeli zašto su kažnjeni, s obzirom da nisu videli nikakve table sa upozorenjem na zabranu spavanja na plaži.

Zabrana spavanja na javnim površinama

Republika

Foto: Shutterstock

Kažnjeni srpski turisti u Grčkoj

 

Grčko zakonodavstvo izričito zabranjuje noćenje u vozilu ili van njega na mestima koja nisu predviđena za tu svrhu. Ovo pravilo važi i za srpske turiste koji često zastanu da se odmore tokom putovanja.

Kazne i posledice

Kazna za noćenje u vozilu iznosi 300 evra, ali tokom suđenja sudija može da je poveća čak do 3.000 evra. Pored novčane kazne, vozači se mogu suočiti sa privođenjem u policijsku stanicu, čime njihov odmor može biti ozbiljno narušen.

Alternativna rešenja

Republika

Foto: Shutterstock

Kažnjeni srpski turisti u Grčkoj

 

Noćenje u vozilu je dozvoljeno samo na određenim prostorima, poput odmorišta duž nacionalne mreže saobraćaja u Grčkoj ili objekata namenjenih za smeštaj kampera. Pre putovanja, turisti treba da se informišu o pravilima u vezi sa noćenjem u vozilu kako bi izbegli potencijalne probleme.

Iako mnogi turisti smatraju da je spavanje u automobilu prihvatljivo tokom putovanja, grčko zakonodavstvo ima stroga pravila koja treba poštovati. Nepoštovanje ovih pravila može rezultirati visokim novčanim kaznama i neugodnostima sa policijom, pa se preporučuje da turisti budu obazrivi i informisani pre nego što odluče da prenoće u svom vozilu u Grčkoj.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading