"GIROS NIGDE NIJE ISPOD 18 EVRA": Srpski turisti ogorčeni na cene u Grčkoj

Autor:

Putovanja

27.08.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

računi variraju od mesta do mesta

"GIROS NIGDE NIJE ISPOD 18 EVRA": Srpski turisti ogorčeni na cene u Grčkoj

Foto: Shutterstock, Wikipedia,

Turisti koji letuju u Grčkoj imaju priliku da uživaju u najpoznatijem grčkom specijalitetu - girosu. Međutim, ovog leta cene girosa su znatno više nego ranijih godina, što utiče na iskustvo turista i njihovu potrošnju.

Cene girosa u jeku sezone

Kako javljaju srpski turisti, u jeku sezone giros u fast foodu na ulici može da se nađe za oko 4 evra, ali cene variraju i mogu ići i do 6 i po evra, što je za četvoročlanu porodicu izdatak od 16 evra za samo jedan obrok.

Različite cene na ekskluzivnim destinacijama

Republika

Foto: Promo foto, Shutterstock

Cene girosa u Grčkoj

 

Na ekskluzivnijim grčkim destinacijama poput Santorinija, cena girosa može biti značajno viša. Jedna članica grupe "Grčka info" podelila je svoje iskustvo da je platila čak 18 evra za giros pitu na ostrvu Santorini, ističući da je cena ista i u tavernama i restoranima.

"Bilo koji restoran da smo pitali nije ispod 18 evra bilo", napisala je.

Ovo pokazuje da su cene hrane značajno više na ovakvim turističkim destinacijama.

Isplativost i razmišljanje o budžetu

Ove visoke cene girosa, posebno na ekskluzivnim destinacijama, utiču na to da turisti moraju pažljivije da planiraju svoj budžet za ishranu tokom letovanja. Diskusije o visokim cenama girosa pokazuju da mnogi turisti smatraju da su cene previsoke u odnosu na veličinu i kvalitet porcije.

Iako je giros omiljeno jelo mnogih turista u Grčkoj, ove godine cene ovog specijaliteta su znatno više nego prethodnih godina. Ovo može uticati na iskustvo turista i njihovu potrošnju tokom letovanja, posebno na ekskluzivnim destinacijama gde su cene hrane generalno više. Turisti su primorani da pažljivo razmotre svoje izdatke za hranu i pronađu najisplativiju opciju tokom letovanja u Grčkoj.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading