ŠOK! Vlasti u komšiluku zabranile kupanje na popularnoj plaži! Narod u neverici, razlog je sve frapirao

Autor:

Putovanja

29.08.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kupanje se ne preporučuje do daljnjeg

ŠOK! Vlasti u komšiluku zabranile kupanje na popularnoj plaži! Narod u neverici, razlog je sve frapirao

Foto: pixabay.com

Zbog zagađenosti mora, kupanje je zabranjeno na plaži Tehnička radiona u Pločama, saopšteno je u sredu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Kupanje se ne preporučuje do daljnjeg zbog zagađenja mora fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli. 

Kažu da je reč o kratkotrajnom zagađenju fekalijama, što je potvrđeno tokom osmog po redu redovnog ispitivanja kvaliteta mora koje sprovodi županijski Zavod za javno zdravstvo.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Tehnička radiona Ploče, uzorkovani 27. avgusta, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki pokazatelj ešerihija koli", navode iz Zavoda. 

Uzimanje uzoraka mora biće ponavljano do prestanka zagađenja o kojem su obaveštene Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije, preneli su hrvatski mediji.

Kad smo kod Hrvatske, kod 70 ljudi iz Hrvatske i šestoro iz Slovenije i Austrije, koji su početkom avgusta boravili u lošinjskom hotelu "Vespera", potvrđena je zaraza salmonelom.

Iz hotela kažu da već danima nema novih slučajeva.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije navode da bakterija salmonela nije pronađena ni u jednom uzorku hrane i da je kod 17 zaposlenih u hotelu, koji su u međuvremenu udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading