OVAKVU KAZNU NI U SNU NIJE OČEKIVALA: Devojka u Hrvatskoj uzela ovo iz mora, pa se šokirala reakcijom policije!

Autor:

Putovanja

21.08.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistkinja je uradila nešto što u komšiluku ne praštaju

OVAKVU KAZNU NI U SNU NIJE OČEKIVALA: Devojka u Hrvatskoj uzela ovo iz mora, pa se šokirala reakcijom policije!

Foto: Profimedia Zixia Alamy Alamy Profimedi

Na Krku je privedena 36-godišnja Ukrajinka zbog sumnje da je počinila krivično delo uništavanje zaštićenih delova prirode.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je prekjuče iz mora na području Šila na ostrvu Krku izvadila tri periske te ih potom fotografisala, snimila videozapis i objavila ga na Instagramu. 

Ona je nakon toga periske vratila u more.

Inače, periske su vrsta zaštićenih školjki i zabranjeno je vaditi ih iz mora. Protiv Ukrajinke će biti podneta krivična prijava.

I u Srbiji se nešto slično dogodilo pre četiri godine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su tada krivičnu prijavu protiv pedesetdevetogodišnjeg italijanskog državljanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Službenici Uprave granične policije i Uprave carina, su na graničnom prelazu Batrovci pregledom vozila kojim je upravljao osumnjičeni pronašli dve kutije u kojima je bilo oko dva kilograma belog tartufa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading