HAOS NA GRANICAMA! Na ovom prelazu se čeka čak tri sata! KOLAPS TEK SLEDI!

Autor:

Putovanja

24.08.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umor je čest problem kod vozača koji prolaze kroz Srbiju na dugim relacijama, što može dovesti do saobraćajnih nezgoda i dodatnih zastoja.

HAOS NA GRANICAMA! Na ovom prelazu se čeka čak tri sata! KOLAPS TEK SLEDI!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U poslednjim nedeljama, gužve na auto-putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj su se značajno povećale, počevši od četvrtka, saopštio je AMSS.

Vozačima se savetuje da zbog visokih temperatura češće prave pauze i budu spremni na zastoje i usporenu vožnju. Umor je čest problem kod vozača koji prolaze kroz Srbiju na dugim relacijama, što može dovesti do saobraćajnih nezgoda i dodatnih zastoja.

Na graničnim prelazima sa Mađarskom, čekanja su značajna:

  • Horgoš: Na putničkim terminalima izlaz iz Srbije traje oko 180 minuta, dok ulaz čeka oko 30 minuta. Na teretnim terminalima, izlaz iz Srbije je takođe oko 180 minuta, a ulaz 30 minuta. Radno vreme Horgoša je 00-24 sata, dok Horgoš II radi od 05 do 23 sata.
  • Horgoš II: Čekanja na putničkim vozilima za izlaz iz Srbije su oko 30 minuta, a za ulaz u Srbiju takođe oko 30 minuta. Radno vreme je od 05 do 23 sata.
  • Kelebija: Na putničkim terminalima čekanja su oko 30 minuta za izlaz i ulaz. Na teretnim terminalima, izlaz iz Srbije traje oko 180 minuta, a ulaz 30 minuta. Napomena je da treba dodati vreme čekanja na mađarskim terminalima koje može biti duže.

Za prelaz sa Hrvatskom:

  • Šid: Na putničkim terminalima, izlaz iz Srbije traje oko 40 minuta, a ulaz oko 30 minuta. Treba dodati vreme čekanja na hrvatskim terminalima, koje je obično duže.
  • Batrovci: Na putničkim terminalima, izlaz iz Srbije traje oko 180 minuta, dok ulaz čeka oko 30 minuta. Teretni terminali imaju čekanja od oko 30 minuta za izlaz i ulaz. I ovde treba dodati vreme čekanja na hrvatskim terminalima.

Vozači se savetuje da planiraju putovanja i pripreme za moguće duže čekanje na granicama.

Gradina i Preševo

  • Gradina: Na putničkim terminalima, izlaz iz Srbije traje oko 30 minuta, dok je čekanje za ulaz u Srbiju oko 50 minuta. Na teretnim terminalima, izlaz iz Srbije traje oko 60 minuta, a ulaz u Srbiju oko 30 minuta.
  • Preševo: Na izlaz iz Srbije čekanja su od 40 do 60 minuta za putnička vozila i oko 60 minuta za autobuse. Čekanje za ulaz u Srbiju je oko 30 minuta. Teretni kamioni čekaju oko 30 minuta u oba pravca.

Vozači se savetuju da planiraju putovanja u skladu sa ovim informacijama i pripreme se na moguće gužve i duža čekanja na graničnim prelazima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading