VELIKE GUŽVE NA OVA ČETIRI GRANIČNA PRELAZA! Na nekima se čeka i do TRI SATA

Autor:

Vesti

14.08.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja

VELIKE GUŽVE NA OVA ČETIRI GRANIČNA PRELAZA! Na nekima se čeka i do TRI SATA

Foto: AMSS kamere / screenshot

Prema podacima Uprave granične Policije u 5.15 na graničnom prelazu Preševo na izlazu čeka se 40 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Teretna vozila na prelazima na izlazu čekaju od 60 do 180 minuta, a najduža zadržavanja su na Horgošu (180 minuta).

Na prelazima Batrovci i Kelebija čeka se 120 odnsono 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima, kao i na naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja.

Auto-moto savez Srbije upozorio je danas vozače da ne preporučuje vožnju u najtoplijem delu dana, kada će temperature biti oko 37 stepeni.

Ukoliko je tada putovanje neodložno AMSS preporučuje da se koriste češće i
duže pauze jer vožnja po vrelom vazduhu i usijanom asfaltu utiče na pregrevanje motora ali često otkazuju i drugi važni sklopovi na automobilu. 

Kako se navodi, manjak hidratacije na tim temperaturama može da dovede do iscrpljenosti za volanom, zbog čega je opšta preporuka da se prave pauze na svaka dva do tri sata vožnje.

Vreme danas

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini, moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u Podunavlju i jak, istočni i jugoistočni, dok će se temperatura kretati od 17 do 41 stepen.  

U Beogradu će danas biti veoma toplo i sunčano vreme, sa slabim i umerenim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom oko 39 stepeni.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading