SRPSKI TURISTI NAPRAVILI NAJVEĆU PROMENU DO SADA! Evo šta od ovog leta najviše praktikuju

Autor:

Putovanja

19.08.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato koji je uzrok sveopšte promene trenda

SRPSKI TURISTI NAPRAVILI NAJVEĆU PROMENU DO SADA! Evo šta od ovog leta najviše praktikuju

Foto: pixabay.com

Visina napojnice zavisi od zemlje do zemlje

Osim što je prethodnih godina veliki broj onih koji letuju u pred ili post sezoni, ovde godine primetan je još jedan trend kod srpskih turista.

Naime, prilikom planiranja i rezervacije aranžmana, veliki broj turista iz Srbije odlučuje se za opciju od sedam dana, dok je ranijih godina uobičajen bio aranžman od 10.

"Jedan do trendova ove godine je da se traže letovanja od sedam dana, neki to koriste i na 14 dana, dakle nije kao što je to bilo ovih godina", rekao je za TV Prva Aleksandar Seničić direktor Jute.

Seničić je dodao da je tradicionalno najpopularnija destinacija Grčka od maja do oktobra, ali da srpski turisti takođe traže i Tursku, Crnu Goru, te i Egipat i Tunis.

U ove dve afričke zemlje može se ići čak i u novembru.

Ono što je bilo primetno još prošle, ove godine je naročito došlo do izražaja - srpski turisti sve više okreću se Italiji, Španiji, Bugarskoj i Maroku.

U turističkim agencijama potvrdili su da je skočila potražnja za Španijom i Italijom, najviše za Andaluzijom odnosno Sicilijom.

Očigledno je došlo do nekog zasićenja kod turista kada je reč o standardnim mestima za odmor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading