DVE SU OMILJENE I SRBIMA! Par proputovao 167 zemalja, a za ovih 20 tvrdi da MORATE JEDNOM DA IH VIDITE PRE SMRTI

Autor:

Putovanja

29.07.2024

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici su posle srčanog udara bliskog člana porodice shvatili koliko je život kratak i rešili su da kako znaju i umeju obiđu svet. Ovo su njihove impresije

DVE SU OMILJENE I SRBIMA! Par proputovao 167 zemalja, a za ovih 20 tvrdi da MORATE JEDNOM DA IH VIDITE PRE SMRTI

Foto: Pixabay

Hadson i Emili proputovali su 167 zemalja sveta.

Bračni par iz SAD zajedno je punih 11 godina a njihova avantura počela je pre sedam godina kada je Hadsonov otac iznenada preminuo od srčanog udara.

Tada su oboje shvatili istog dana koliko je život kratak i da moraju da ga ispune onako kako su oduvek želeli - putovanjima.

Hadson i Emili posetili su skoro sve zemlje sveta a za 20 tvrde da su "san snova". Neki će se od vas iznenaditi koje su sve zemlje njima na listi, pošto su pojedine zaista neočekivane, ali oni smatraju da kriju u sebi nešto neponovljivo i vanvremenski.

Od država koje Srbi poslednjih godina obožavaju, tu su uvek draga i bliska Italija, ali i Maldivi.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

 

Među zemljama koje preporučuju za posetu su:

Argentina - Par je rekao da Patagonija, regija kojom upravljaju Argentina i Čile, "ne liči ni na jedno drugo mesto na svetu" i da su vodopadi Iguasu, na granici argentinske pokrajine Misiones i brazilske države Parana, najlepši na svetu. Dodali su da je Buenos Aires "neverovatan grad".

Švajcarska - Prema paru, Švajcarska je jedna od najlepših zemalja na svetu, u kojoj svaka šetnja i vožnja vozom oduzima dah.

Indonezija - Par je rekao da je Indonezija nezaobilazna zbog svojih prelepih ostrva poput Balija i Raja Ampat u kombinaciji s vulkanima poput planine Bromo.

Island - Napominju da je Island "jedna od zemalja kojima je najlakše putovati i videti vulkane, vodopade, lagune, plaže s crnim peskom i još mnogo toga".

SAD - Amerika je dom nekih od najraznovrsnijih lepota na svetu, prema paru, koji je naveo planinu Denali, obalu Na Pali na Havajima i nacionalne parkove Josemite i Jeloustoun kao najvažnije.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Maldivi - Najmanja azijska država ima neke od najlepših plaža na svetu. Dok su bili u poseti, Hadson i Emili su rekli: "Možete odabrati da ostanete u najboljim luksuznim odmaralištima ili na povoljnim lokalnim ostrvima". Na svojim putovanjima, par obično boravi u povoljnim smeštajima kako bi "rastegli" svoj novac "što je više moguće".

Novi Zeland - Par je rekao da ova zemlja ima 'predivne planine i slikovite poglede poput Milford Sounda/Piopiotahi, fjorda na jugozapadu južnog ostrva Novog Zelanda.

Oman - U ovom sigurnom i lakom putovanju, Hadson i Emili rekli su da možete "kampovati u pustinji, plivati ​​u rečnoj dolini, planinariti i upoznati neke od najljubaznijih ljudi".

Pakistan - Sever Pakistana, rekao je par, ima verovatno najlepše planine na svetu, uparene sa nekim od najljubaznijih ljudi.

Sejšeli - Sejšeli su dom "nekih od najlepših plaža na svetu". Prilikom posete, par je rekao da možete videti "kultne granitne gromade na plaži".

Kenija - Kažu da se Kenija može pohvaliti nekim od najboljih safarija u Africi, sjajnim plažama i najboljim pogledom na planinu Kilimandžaro.

Italija - Emili i Hadson kažu: "Rimska istorija svuda, neverovatna hrana i prirodne lepote jezera Komo, obale Amalfi i Dolomita".

Kanada - "Prijateljski nastrojeni ljudi i lepe planine i jezera čine Kanadu neizostavnom s liste", kaže par, prenosi Klix.ba.

Francuska Polinezija - "Francuska Polinezija, poluautonomna regija Francuske, jedno je od najlepših mesta na svetu", rekao je par, "'Možete plivati ​​s ražama, voziti se mopedom po ostrvima i boraviti u slikovitom bungalovu iznad vode".

Republika

Foto: pixabay.com

 

Australija - Ima puno atrakcija, rekao je par, od ronjenja na Velikom koralnom grebenu i putovanja oko Zlatne obale do upoznavanja kengura.

Tunis - Par je preporučio Tunis zbog njegovih drevnih ruševina, plaža i slikovitih gradova koji pariraju Santoriniju u Grčkoj.

Japan - Japan se nalazi na listi zbog svoje "neverovatne kulture, hrane i prirodnih lepota". Par je dodao: "Tokio bi mogao biti najkul veliki grad na svetu".

Kirgistan - Kirgistan ima "neke od najlepših planina na svetu gde možete spavati u jurti i upoznati neke od poslednjih lovaca na zlatnog orla". Par je dodao: "Ima toliko predivnih planina oko Kazahstana, Kirgistana i Pakistana".

Namibija - Ova zemlja u južnoj Africi je dom "jednoj od najstarijih i najlepših pustinja" pored "neverovatno prijateljski nastrojenih ljudi".

Fidži - Na ovom lepom tropskom ostrvu u južnom Pacifiku, par preporučuje: "Možete ići na ronjenje s velikim brojem životinja", prenosi Klix.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading