DUŠE SE NA GROBLJU USRED NOĆI BUDE: Ovo su četiri najjezivija mesta u Evropi! Jedno nam je u komšiluku i tamo NIKO NE SME DA KROČI (VIDEO)

Autor:

Putovanja

04.08.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za jedno ceo svet zna, ali preostala tri su svima veliko iznenađenje

DUŠE SE NA GROBLJU USRED NOĆI BUDE: Ovo su četiri najjezivija mesta u Evropi! Jedno nam je u komšiluku i tamo NIKO NE SME DA KROČI (VIDEO)

Foto: Pixabay

Evropa krije svakakve tajne i nju nikada, ali nikada niko neće u potpunosti obići kako bi otkrio sve što poseduje.

Zato su neki mitovi iz decenije u deceniju sve veći. Kako zbog turizma i "prodaje mesta" strancima, tako i zbog nekih legendi koje se prenose s kolena na koleno toliko uverljivo da zaista zvuče istinito.

Svetski poznata veb stranica Stress Free Car Rental temeljno je istražila evropski kontinent kako bi pronašla najjezivija mesta i lokacije zbog kojih ćete se zavući dublje ispod pokrivača tokom Noći veštica.

Ili, ako ste željni strašnih iskustava i adrenalina, putujete u potrazi za njima. Prema njihovim rečima, ovo su najjezivija mesta u Evropi, a među ovim strašnim destinacijama izdvojilo se jedno naselje u Hrvatskoj!

Zamak Bran, poznatiji kao Drakulin zamak, koji se nalazi na vrhu strme litice u Transilvaniji, zaista je jedno od najdramatičnijih mesta na svetu.

Ovo spektakularno zdanje i umetničko remek-delo dobilo je nadimak i legendarni status kada je autor Bram Stoker napisao svoj čuveni vampirski roman „Drakula”. I iako irski pisac nikada nije bio u Rumuniji, gledajući fotografiju zamka izabrao je Drakulin dom.

Sa svojim podzemnim prolazima, uskim vijugavim stepenicama i tajnim tunelima, ovo je zaista savršeno mesto da provedete jednu od "najluđih" noći u godini - Noć veštica.

Triora u Italiji, drugo najstrašnije mesto u Evropi, krije mračnu prošlost koja je čini savršenom destinacijom za Noć veštica.

Ovaj srednjovekovni zaselak bio je poprište torture i strašnih zločina, posebno nad ženama koje su bile optužene za veštičarenje. Gotovo neverovatno, čak 50 žena je tamo mučeno i ubijeno zbog navodnih veza sa magijom.

Danas Triora ima samo oko 300 stanovnika, što je čini tihim i misterioznim mestom koje bi moglo biti pravo odredište za hrabre posetioce koji traže sablasna iskustva.

Na trećem mestu liste najjezivijih mesta u Evropi je Plakli, koji je osvojio titulu najukletijeg sela u Velikoj Britaniji prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Kaže se da Plakli ima najmanje 12 ukletih stanovnika, uključujući i duha učitelja čije je obešeno telo ostalo zarobljeno u vremenu.

Naselje Škrinjari u Hrvatskoj puno je tajni i jezivih priča, a među njima se izdvaja priča o napuštenoj kući Škrinjari.

Ova kuća se, prema lokalnim legendama, smatra ukletom jer je podignuta na nekadašnjem groblju, koje, prema verovanjima, budi duše iz večnog sna.

Meštani često prijavljuju osećaj nelagodnosti koji ih obuzima kada priđu toj kući. Neki čak tvrde da se oko njega često dešavaju saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading