NEMOJTE DA VAM PADNE NA PAMET! Ako želite miran odmor, ZAOBIĐITE PARIZ OVOG LETA! Postoje DVA jako dobra razloga za to

Autor:

Putovanja

12.07.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak u "grad svetlosti" uvek je dobra ideja, ali ovog leta to se ne čini baš tako

NEMOJTE DA VAM PADNE NA PAMET! Ako želite miran odmor, ZAOBIĐITE PARIZ OVOG LETA! Postoje DVA jako dobra razloga za to

Foto: pixabay.com

Prestonica Francuske Pariz ovog leta biće domaćin Olimpijskih igara. 

Takmičenja se doduše neće odvijati samo u Parizu, već i u okolnim gradovima, ali sva pažnja sveta biće usmerena na prestonicu.

S tim u vezi, hotelijeri i drugi turistički i ugostiteljski radnici, na vreme su rešili da nenormalno povise cene smeštaja i hrane, pa su one već sada, nekoliko dana pre početka Olimpijade zaista van svake logike.

Smeštaj ne možete naći ispod 150 evra (noć) a da je pristojan, a hrana u restoranima i na ulici obiće kao na Kanskoj rivijeri.

Samim tim, ako niste raskalašni i nemate neki deblji novčanik, sva je prilika da ćete jako brzo ostati bez novca u Parizu.

To je i glavni razlog zašto je veliki broj turista odustao od posete najpopularnijem gradu sveta ovog leta.

Drugi razlog su - paradoksalno, gužve. 

Iako mnogi odustaju, očekuju se velike gužve, a svako ko je bio u Parizu zna kako se one sa ulica reflektuju na saobraćaj. Oni koji ne znaju - bolje da ne znaju!

Avionska kompanija Delta erlajns uočila da mnogi putnici ovog leta izbegavaju Pariz zbog Olimpijskih igara i putuju na druga odredišta, kaže izvršni direktor kompanije Ed Bastijan.

Avio-prevoznik je zbog toga umanjio prognozu prihoda u trećem kvartalu, pa se procenjuje da će izgubiti 100 miliona dolara u jeku letnje sezone putovanja, preneo je CNBC.

"Osim ako ne idu na Olimpijske igre, veoma malo ljudi ide u Pariz, već bi negde drugde", rekao je Bastijan.

Er Frans prognozirao je pad prihoda od čak 180 miliona evra od juna do avgusta zbog Olimpijskih igara.

"Međunarodna tržišta pokazuju upadljivo izbegavanje Pariza, a i putovanje između tog grada i drugih destinacija je takođe ispod uobičajenog proseka za period jun–avgust, jer se čini da stanovnici Francuske odlažu svoj odmor za posle Olimpijskih igara ili razmatraju alternativne planove putovanja", saopštila je kompanija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading