KARTON SITI ILI PARIZ: Neverovatna odluka Francuza za Olimpijske igre, a za sve su krivi Japanci

Autor:

Sport

05.07.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se nikako neće svideti sportistima.

KARTON SITI ILI PARIZ: Neverovatna odluka Francuza za Olimpijske igre, a za sve su krivi Japanci

Foto: www.profimedia.rs

Olimpijske igre su pred vratima, a više od 10 hiljada sportista će se okupiti u Parizu kako bi se borili za prestižna priznanja. Međutim, ono što je izazvalo dosta pažnje jeste izbor kreveta na kojima će sportisti spavati tokom boravka u Olimpijskom selu u glavnom gradu Francuske.

Umesto uobičajenih kreveta, sportisti će spavati na krevetima napravljenim od kartona, koji su proizvedeni od strane japanske kompanije "Airweave". Ovi neobični kreveti mogu da podnesu težinu do 200 kilograma, što znači da će sportisti imati siguran i udoban san tokom boravka u Parizu.

Republika

Foto: Marca.com/printscreen

Kreveti u Olimpijskom selu u Parizu


Reprezentativci iz brojnih zemalja će boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u novom kompleksu koji je sagrađen na severu Pariza. Sa 109 sportista, za sada, Srbija će takođe imati svoje predstavnike na ovom velikom sportskom događaju. Međutim, mnogi sportisti su izrazili razočaranje i nezadovoljstvo zbog izbora kreveta od kartona umesto klasičnih kreveta koji bi im pružili veći komfor tokom boravka.

Ali ni ti nije sve. Svi kreveti će biti singl, dakle za jednu osobu, pa će neko u slučaju da želi da bude intiman sa kolegom ili koleginicom, morati da se stisne. Zato su ovi kreveti i dobili ime "antiseks kreveti". Gotovo isti onakvi kakvi su bili na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje je moguće reciklirati upotpunosti.

- Nadam se da će ovakav trud Pariza pokazati da je stvari moguće raditi na drugi način -poručila je Georgina Grenon, direktorka zadužena za zaštitu životne sredine, koja je izgleda jedina srećna zbog kartonskih kreveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading