SRPKINJA U POODMAKLOJ TRUDNOĆI OTIŠLA U GRČKU: Dobila kontrakcije, a kad je trebalo da plati - Osiguranje zakazalo!

Autor:

Putovanja

22.06.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnice koje planiraju letovanje, trebalo bi, pre svega, da se raspitaju o uslovima koja osiguranja nude.

SRPKINJA U POODMAKLOJ TRUDNOĆI OTIŠLA U GRČKU: Dobila kontrakcije, a kad je trebalo da plati - Osiguranje zakazalo!

Foto: Shutterstock

Državljanka Srbije u 34. nedelji trudnoće odlučila je da otputuje na more u Grčku, ali nije pažljivo proverila uslove svog putnog zdravstvenog osiguranja. Kada je zbog kontrakcija zatražila pomoć u Opštoj bolnici u Kavali, osiguranje je odbilo da pokrije troškove lečenja, smatrajući da je 34. nedelja trudnoće prekasno za takvu podršku.

U nevolji, trudnica se obratila javnosti putem društvenih mreža tražeći pomoć, ističući da je situacija otežana jer je druga trudnica iz Srbije u istom položaju, ali njeno osiguranje pokriva sve troškove. Ona je naglasila važnost informisanja o uslovima putnog osiguranja, posebno za trudnice koje putuju.

"Zbog kontrakcija osiguranje je odbilo da plati jer je 34. nedelja. Moram da napomenem da se sa mnom u sobi takođe nalazi trudnica iz Srbije, koja ima isti problem, ali njeno osiguranje će platiti sve troškove bolničkog lečenja", napomenula je ona. 

Specijalizovani sajtovi za letovanje u Grčkoj upozoravaju turiste da se raspitaju o pokrivenosti osiguranja, jer se razlikuju u pogledu pokrića komplikacija tokom trudnoće. Cena medicinskih usluga u Grčkoj za porođaj je visoka, a situacija trudnice dodatno je komplikovana jer je morala da plati bolničke dane nakon stabilizacije kontrakcija terapijom.

Ovo je pokrenulo pravu diskusiju na društvenim mrežama, mnogi su kritikovali odluku trudnice da putuje u poodmakloj trudnoći, izlažući sebe i bebu riziku. Rasprave su se vodile o odgovornosti trudnica prilikom putovanja van zemlje i potrebi za adekvatnim zdravstvenim osiguranjem koje pokriva sve moguće scenarije tokom trudnoće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mira

22.06.2024 12:59

Pre svega, meni je za psihijatriju odlazak na letovanje i to u drugu drzavu u tako poodmakloj trudnoci.