JEDNOSTAVNO, JEFTINO I EFIKASNO: Super recept za brzo uklanjanje tamnih podočnjaka (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

14.06.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podočnjaci su čest problem koji mnogi ljudi pokušavaju da reše, a jedno od rešenja može se pronaći u svakodnevnoj namirnici - kafi.

JEDNOSTAVNO, JEFTINO I EFIKASNO: Super recept za brzo uklanjanje tamnih podočnjaka (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Osim što nas održava budnim i punim energije, kafa može biti korisna u smanjenju podočnjaka. Tamni podočnjaci nastaju širenjem krvnih sudova, a obloge natopljene kafom i dodatno ohlađene, mogu suziti iste.

Recept za masku protiv podočnjaka

Jedna korisnica Tiktoka podelila je recept za masku protiv podočnjaka u video snimku, prikazujući način kako se prirodnim putem možete rešiti tamnih kolutova ispod očiju kod kuće, u svega dva koraka. Potrebno je samo 1 kašičica kafe i 1 kašičica vrele vode. Tupfere natopite vrelom kafom, a zatim ih ohladite u zamrzivaču (5 minuta).

 

@andrijana___savic Jedan brziii prirodni recept koji koristim za uklanjanje tamnih podočnjaka 🌸 Tamni podočnjaci nastaju širenjem krvnih sudova, obloge natopljene kafom i dodatno ohladjene, mogu suziti iste 🙌🏼 Za masku iz videa, potrebno je: 1 kašičica kafe ☕️ 1 kašičica vrele vode 🌡️ Natopite tupfere vrelom kafom, a zatim isto ohladite u zamrzivaču (5 minuta⏳). Stavite na podočnjake i držite dok se ne ugreju. ❕Ne treba previše često koristiti kofein u ove svrhe, može izazvati sušenje i iritaciju kože. Meni odgovara 1 korišćenje nedeljno, nekad i redje… ali je individualno od osobe do osobe 🪷 . . . #prirodnemaske #skincare #viralvideo #fryp #foryourpage ♬ Originalton - Muzika za dušu

 

Nakon toga stavite ih na podočnjake i držite dok se ne ugreju. Važno je napomenuti da nije preporučljivo često koristiti kofein u ove svrhe, jer može izazvati sušenje i iritaciju kože. Dovoljno je ovaj tretman uraditi jednom nedeljno, a ponekad čak i ređe.

Ovaj jednostavan i jeftin tretman može biti koristan za smanjenje podočnjaka bez potrebe za skupim preparatima ili tretmanima koje nude kozmetički saloni. Kafa, koja je već prisutna u mnogim domovima, može biti korisna i za negu kože, pružajući prirodno rešenje za ovaj estetski problem.

Iako postoje mnogi preparati na tržištu koji obećavaju rešenje za podočnjake, prirodni tretmani poput kafe mogu pružiti jednostavno i efikasno rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading