NiJE SVE ŠTO JE POPULARNO, I DOBRO: Žene poludele za novim načinom pranja kose, a ne znaju da on oštećuje vlasi

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

07.06.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici društvenih mreža sve češće posežu za novim načinom pranja kose koji obećava svetlucav efekat, ali stručnjaci upozoravaju da ovaj trend može značajno oštetiti kosu.

NiJE SVE ŠTO JE POPULARNO, I DOBRO: Žene poludele za novim načinom pranja kose, a ne znaju da on oštećuje vlasi

Foto: Shutterstock

Žene širom sveta masovno prate ovaj trend i objavljuju video snimke, ali je važno sagledati potencijalne opasnosti koje nosi.

Štetnost šljokica

Nikol Peti, stručnjak za negu kose, ističe da je dodavanje svetlucavih šljokica u šampon može predstavljati ozbiljnu pretnju za zdravlje kose. Ostavljanje šljokica u kosi tokom pranja i sušenja fenom može dovesti do njihovog rastapanja i oštećenja vlasi.

Osim toga, ispiranje šljokica iz kose može biti veoma teško, a mnoge žene su se suočile sa problemima nakon primene ovog trika.

Foto: Shutterstock

Zašto su šljokice u šamponu štetne

Alternativni načini za postizanje svetlucave kose

Nikol ističe da postoji niz drugih proizvoda koji mogu stvoriti efekat svetlucave kose, a istovremeno je neće oštetiti. Svetlucavi lakovi za kosu, gelovi i šljokice namenjene specifično za kosu mogu pružiti željeni efekat bez potencijalnih štetnih posledica.

Važno je da korisnici budu svesni rizika koje nose novi trendovi i da se okrenu sigurnijim alternativama.

Dok društvene mreže mogu biti koristan izvor saveta za negu kose, važno je da korisnici budu obazrivi pri prihvatanju novih trendova i da se pridržavaju preporuka stručnjaka kako bi sačuvali zdravlje svoje kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading