TRENERI TVRDE DA JE OVOLIKO ČUČNJEVA DOVOLJNO DA SE VIDE REZULTATI: Zbog ovih GREŠAKA nema efekata!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko čučnjeva dnevno treba raditi za brze i vidljive rezultate?

TRENERI TVRDE DA JE OVOLIKO ČUČNJEVA DOVOLJNO DA SE VIDE REZULTATI: Zbog ovih GREŠAKA nema efekata!

Foto: Shutterstock

Čučnjevi su vežba koja se može izvoditi bilo gde i u bilo koje vreme, a rezultati koje donose mogu biti iznenađujuće efikasni. Osim što sagorevaju više kalorija od mnogih drugih vežbi, čučnjevi takođe imaju i druge značajne benefite za telo.

Pravilno izvođenje čučnjeva

Važno je pravilno izvoditi čučnjeve kako bi se postigao maksimalan efekat. Bitno je da kolena ne idu preko vrha nožnih prstiju prilikom čučnja, a da se prilikom vraćanja u početnu poziciju osete kontrakcije glutealnih mišića. Ukoliko se ovo izvodi pravilno, mišići zadnjice će biti aktivirani, što je ključno za postizanje željenih rezultata.

Foto: Shutterstock

Koliko čučnjeva treba uraditi da se postigne dobar izgled zadnjice


Doziranje vežbanja

Preporučuje se da se radi set od deset do dvadeset ili trideset čučnjeva dnevno, dva do tri puta nedeljno. Za početnike, idealno je započeti sa 20 čučnjeva dnevno, dok oni koji žele da ubrzaju metabolizam mogu raditi 50 čučnjeva dnevno. Za one koji žele da postignu izuzetne rezultate, preporučuje se 100 čučnjeva dnevno, što može dovesti do povećanja mišićne mase, bolje izdržljivosti i opšte promene načina života, prenosi "Kurir".

Ovo je vežba koja je pristupačna svima i može se prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima. Uz pravilno izvođenje i doziranje, čučnjevi mogu postati ključni deo svakodnevnog režima vežbanja i dovesti do značajnih promena u telu i zdravlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading