MOLIM TE DA SESTRU ČUVAŠ, KAO I UVEK ŠTO SI! Potresne reči majke ubijenog Lazara koji je stradao u masakru u Malom Orašju: LEPOTO MAJKINA SREĆAN ROĐENDAN!

Autor:

Hronika

08.06.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavi ga sa drugarima gore, a mi ćemo sa drugarima ovde svake godine slaviti dan tvog rođenja.

MOLIM TE DA SESTRU ČUVAŠ, KAO I UVEK ŠTO SI! Potresne reči majke ubijenog Lazara koji je stradao u masakru u Malom Orašju: LEPOTO MAJKINA SREĆAN ROĐENDAN!

Foto: ST/Nikola Mutić, Privatna arhiva, Facebook

Lazar Milovanović iz Malog Orašja kod Smedereva, koji bi 7. juna proslavio svoj 21. rođendan, postao je žrtva masakra izvršenog 4. maja 2023. godine od strane Uroša Blažića iz Dubone kod Mladenovca. Lazar, koji je bio posvećen poljoprivredi od malih nogu i koji je za svoj 19. rođendan kupio njivu i hektar šume, imao je životne snove koji su bili prekinuti u trenutku.

Kobne večeri, Lazar je trebao da sačeka svoju majku Ivanu na autobuskoj stanici kod spomenika Ravni Gaj. Nažalost, umesto toga, majka Ivana je zatekla samo gužvu, jauke i najgoru moguću vest - njenog sina Lazara ubijenog zajedno sa svojim drugovima.

Ivana Milovanović je na Fejsbuku podelila snimak sa proslave Lazarevog rođendana, kao i objavu povodom "nebeskog rođendana". U objavi je izrazila duboku tugu zbog gubitka Lazara, istakavši koliko nedostaje osmeh i tople plave oči njenog sina.

- Srećan rođendan, lepoto majkina. Proslavi ga sa drugarima gore, a mi ćemo sa drugarima ovde svake godine slaviti dan tvog rođenja. Svima nam nedostaješ neizmerno. Fali nam osmeh tvoj i oko plave boje koje nas kao sunce obasja kad nas pogledaš. Srećni smo svi što si bio deo naših života i nema onog ko te poznavao da te nije voleo. A i sada mi se javljaju opet meni nepoznate osobe i kažu mi da si ti nešto posebno da te kroz priču upoznaju i dive ti se, da ti pale sveće i mole se Bogu i za sve vas gore i za nas ovde da nam da snagu za svako novo sutra. Kažu mi da budem ponosna na tebe. A ja jesam i preponosna. Kako i ne bi kad si ti nešto najdivnije što mi se desilo u životu. Kao i sestra tvoja i samo te molim da nju najviše paziš i čuvaš. Kao i uvek što si. Volimo te, srećo moja i danas slavimo dan tvog rođenja i naše sreće najveće. Živiš, mili - napisala je majka pokojnog Lazara na Fejsbuku.

Lazar je bio jedan od devet žrtava Uroša Blažića, koji je izvršio masakr u selima Dubona i Malo Orašje. Ovaj stravičan događaj odneo je devet života i povredio 12 mladih ljudi. Dalibor, Milan, Kristina, Petar, Nemanja, Marko, Aleksandar i Nikola, zajedno sa Lazarom, bili su mladići sa velikim snovima i svetlom budućnošću, čiji su životi nasilno prekinuti u toj strašnoj tragediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading