NASTAVLJA SE SUĐENJE ROĐACIMA UROŠA BLAŽIĆA! Dojava o bombi bila lažna!

Autor:

Hronika

31.05.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zgradi Palate pravde, u Višem sudu u Kragujevcu, danas je zakazan početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca.

NASTAVLJA SE SUĐENJE ROĐACIMA UROŠA BLAŽIĆA! Dojava o bombi bila lažna!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas u Palati pravde u Kragujevcu, suđenje ujaku i rođaku Uroša Blažića, koji se sumnjiče da su ga skrivali nakon što je počinio masakr u mestima Dubona i Malo Orašje, trebalo bi da bude nastavljeno. Međutim, ranije jutros stigla je anonimna dojava o bombi u Palatu pravde, nakon čega je policija pregledala celu zgradu, piše Nova.

Na lice mesta su izašle jake policijske snage i izvršeno je detaljno kontrolisanje zgrade, pri čemu je utvrđeno da je dojava bila lažna. Iz suda stiže potvrda da će suđenje biti nastavljeno tokom dana.


U zgradi Palate pravde, u Višem sudu u Kragujevcu, danas je zakazan početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca. Njih dvojica su ujak i brat od ujaka Uroša Blažića, koji je optužen za ubistvo devet osoba i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Nakon masovnog ubistva i ranjavanja, Uroš Blažić je pobegao i sakrio se u domaćinstvu svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je uhapšen. Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina. Nakon iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu, a suđenje se nastavlja danas iznošenjem završnih reči tužioca i odbrane. Sudija će nakon toga odrediti datum izricanja presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading