ŠTA TAČNO PODRAZUMEVA POTEZ AUSTRIJSKE POLICIJE? Otkrivamo detalje u vezi sa objavom o nestaloj Danki Ilić

Autor:

Hronika

03.04.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska policija je danas objavila saopštenje i fotografije deteta i dve žene

ŠTA TAČNO PODRAZUMEVA POTEZ AUSTRIJSKE POLICIJE? Otkrivamo detalje u vezi sa objavom o nestaloj Danki Ilić

Foto: Facebook, shutterstock

Austrijska policija danas je uputila apel građanima za pomoć u pronalaženju nestale devojčice. Naime, na tramvajskoj stanici u Beču 30. marta zabeležen je snimak na kojem se nalaze devojčica i dve žene, a prema izjavama najbližih srodnika, postoji sumnja da bi devojčica mogla biti mala Danka Ilić, koja je nestala u Banjskom Polju 26. marta.

Jedan srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je sledeće opažanje srpskim vlastima:

Muškarac se nalazio oko 20:00 sati u prvom bečkom okrugu, kada je primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene na tramvajskoj stanici "Schottenring".

Budući da je primetio sličnost između devojčice i skoro dvogodišnjeg deteta koje se vodi kao nestalo u Srbiji, snimio je video snimak te tri osobe i predao ga vlastima radi daljih istraživanja.

Srpske vlasti su zatim kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu su istraživanja zbog sumnje u otmicu deteta preuzeli kriminalistički istražitelji iz Landeskriminalamt Wiena, područje 01/Leib-Leben 02.

OBJAVA POLICIJE:


#Javna istraga Muškarac je uspeo da uoči malo dete u #InnereStadt-u koje je veoma ličilo na nestalu devojčicu iz Srbije. Sada je u toku potraga za detetom i njegovim saputnicima. Možete li dati bilo koju relevantnu informaciju?

https://x.com/lpdwien/status/1775515907378368921?s=48&t=mDQyD6Ew7kscMvCMjwf7rw

Nakon pregleda fotografija od strane članova porodice nestale devojčice, oni veruju da se sa velikom verovatnoćom radi o pomenutoj devojčici iz Srbije.

Bečka policija sada traži, po nalogu tužilaštva, da se slike objave i poziva svedoke koji poznaju žene ili mesto gde se dete nalazi da se jave policiji. Informacije (čak i anonimne) se mogu dostaviti Landeskriminalamt Wiena na broj telefona 01-31310-33800 ili u bilo koju policijsku stanicu.

 

"BILD" O DANKI

Najpoznatiji nemački medij "Bild" objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: "Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Misteriozni video vodi u Austriju".

"Bild" je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem "Pronađi me", što je omogućilo da se javnost uključi - prenosi Bild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading