KOSTINA MAJKA DANAS PRED PRAVDOM: Nastavlja se suđenje Kecmanovićima

Autor:

Hronika

01.04.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će Miljana Kecmanović danas dati svoj iskaz, nakon što je to prethodno učinio njen suprug.

KOSTINA MAJKA DANAS PRED PRAVDOM: Nastavlja se suđenje Kecmanovićima

Foto: ST/Nikola Mutić, N.Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Pred Višim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja maloletnika koji je izvršio stravični masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u maju prošle godine.

Očekuje se da će Miljana Kecmanović danas dati svoj iskaz, nakon što je to prethodno učinio njen suprug.

Ovaj krivični postupak se vodi protiv roditelja dečaka koji je izvršio ubistvo u školi, a pored toga, vode se i dva parnična postupka protiv porodice Kecmanović za naknadu nematerijalne štete zbog gubitka bliskih članova porodice i pretrpljenog stresa. Na ročištima se mogu čuti potresne priče članova porodica koje su izgubile svoje najmilije kobnog dana.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Kosta i žrtve

Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, dok se Miljani sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na čauri na mestu zločina. Ni jedno ni drugo ne terete se da su učinili krivično delo "zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog lica".

Ostali optuženi

Pored dečakovih roditelja, u ovom postupku će se suditi i Ratku Ivanoviću i Nemanji Marinkoviću, vlasniku i instruktoru pucanja u streljani u kojoj je maloletni ubica trenirao pucanje.

Predložene kazne

Prema optužnici, predloženo je da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Ovo suđenje, kao i prethodna ročišta, zatvoreno je za javnost, a javnost će biti obaveštena o daljim događajima u vezi sa suđenjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading