IZAZVAO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Vozio pod dejstvom kanabisa pa ubio čoveka!

Autor:

Hronika

22.03.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, na licu mesta odmah nakon nezgode vozači su testirani alkometrom te je utvrđeno da vozači nisu bili pod dejstvom alkohola, ali da je vozač N.A. kritičnom prilikom upravljao svojim vozilom pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci.

IZAZVAO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Vozio pod dejstvom kanabisa pa ubio čoveka!

Foto: Shutterstock

Povodom događaja od 14.03.2024. godine oko 20.00 časova kada je u Ul. Džordža Vašingtona, GO Stari grad, došlo do sudara putničkog motornog vozila marke „Škoda“  model „Fabia“ kojim je upravljao osumnjičeni N.A. (23) i motocikla marke „BMW“ model „R1022“ kojim je upravljao oštećeni A.K. ( 31), obaveštavamo Vas da je na lice mesta nezgode izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja, fiksiranja svih tragova i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode.

Naime, na licu mesta odmah nakon nezgode vozači su testirani alkometrom te je utvrđeno da vozači nisu bili pod dejstvom alkohola, ali da je vozač N.A. kritičnom prilikom upravljao svojim vozilom pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci, odnosno da je bio pozitivan na THC (kanabis), nakon čega je dežurni javni tužilac dao nalog da se od osumnjičenog N.A. na „Vojnomedicinskoj akademiji“, Odeljenju za toksikološku hemiju uzme krv radi analize eventulne alkoholemije kao i urin radi analize na prisutvo psihoaktivnih supstanci. Iz izveštaja o rezultatima toksikološko hemijske analize proizilazi da je u uzorku urina osumnjičenog N.A. dokazano prisustvo kanabinoida. Takođe, dat je nalog da se odradi obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti A.K.

Nakon ove saobraćajne nezgode, lekarska pomoć ukazana je oštećenom vozaču motocikla A.K. u Urgentnom centru Kliničkog centar Srbije, kojom prilikom su kod istog konstatovane teške telesne povrede.

Dana 21.03.2024. godine oštećeni A.K. je preminuo, te je odmah po saznanju te činjenice dežurni javni tužilac dao nalog da se odredi zadržavanje osumnjičenog N.A. u trajanju od 48 časova, te kako je osumnjičeni N.A. bio nedostupan državnim organima i nije moglo da mu se uruči rešenje o zadržavanju za istim je po nalogu dežurnog javnog tužioca raspisana i potraga, da bi dana 22.03.2024. godine, kada je lišen slobode osumnjičeni N.A. doveden u prostorije ovog tužilaštva radi saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja član 297. stav 2  u vezi člana 289. stav 1 Krivičnog zakonika.

Dana 22.03.2024. godine N.A. je saslušan u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je u prisustvu branioca izneo svoju odbranu pred  javnim tužiocem, nakon čega je ovo tužilaštvo podnelo predlog sudiji za prethodni postupak da se odredi pritvor prema osumnjičenog N.A. u smislu člana 211. stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da je isti ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan, odnosno da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere, izuzeti eventualne snimke sa sigurnosnih kamera i izvesti raspoložive dokaze, te dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju, kao i odluka o budućoj stvarnoj nadležnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading