"IZVRŠIOCA ZLOČINA SAM SPOMENUO NULA PUTA": Otac ubijene devojčice u Ribnikaru sa knedlom u grlu o dečaku-ubici - trauma se širi

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan kroz svoju bol živi sećanje na ćerku na najlepši mogući način, bez ikakvog pominjanja onog koji je zlo počinio.

"IZVRŠIOCA ZLOČINA SAM SPOMENUO NULA PUTA": Otac ubijene devojčice u Ribnikaru sa knedlom u grlu o dečaku-ubici - trauma se širi

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@NOVAStv, Printscreen/www.tiktok.com/sofiijanegic

Slobodan Negić, otac male Sofije koja je život izgubila u stravičnoj pucnjavi na Vračaru, govorio je na konferenciji pod nazivom "Bezbednost i odgovornost 2023" o svojoj borbi sa traumom nakon tragičnog gubitka svoje ćerke u masakru u školi, a o dečaku-ubici ni reči.

Negić se prvi put oglasio 18 dana nakon tragedije, kada je javno podelio svoj bol sa građanima Srbije, međutim od trenutka kada je počinjen masakr do dana današnjeg, Slobodan kaže da je za njega od velikog značaja to što ime i prezime izvršioca zločina nije spomenuo nijednom, niti oseća potrebu za tim.

Slobodan kroz svoju bol živi sećanje na ćerku na najlepši mogući način, bez ikakvog pominjanja onog koji je zlo počinio. 

- U svojim psihoterapijskim seansama izvršioca zločina sam spomenuo 0 (nula) puta. To je konstatovao i moj psihijatar i rekao da je to jako dobro. Jasno je da ni struka ni mi ne možemo da nađemo neko razumno objašnjenje zašto se to dogodilo – dete je ubilo decu, nemamo ni dovoljno iskustava iz sveta na koja bismo mogli da se oslonimo - rekao je Slobodan sa knedlom u grlu.

Kako smo ranije pisali, Kosta Kecmanović od trenutka kada je smešten na Kliniku, ne oseća nikakvu vrstu pokajanja, svojevremeno se pitao da li je postao popularan, a saosećanja nema. Nema razumnog objašnjenja za mnogo stvari koje su se dogodile, ali imena anđela zauvek će ostati isklesana u svima nama.

Teška sudbina nije pogodila samo roditelje koji su doživeli rani gubitak najmilijih, kao ni porodice školskog čuvara koji se našao ispred obarača dečaka-ubice, već kako kaže Slobodan, tragedija je pogodila i i dalje pogađa svakog građanina ove države. Srbija tuguje i danas.

- Ova trauma je kao krug koji se širi. U centru smo mi, roditelji poginule dece, ali ona se širi dalje poput koncentričnih krugova u vodi i zahvata okolinu i celo društvo - zaključio je Negić.

Kosta Kecmanović koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja nakon saslušanja nakon zločina prebačen je u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Dečaku ubici su zabranjene posete, ali je nekoliko puta komunicirao sa majkom.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je 11. oktobra rešenje po kojem je Miljani Kecmanović određena mera zabrane prilaženja sastajanja i komuniciranja sa dečakom ubicom, sa kojim je nekoliko puta telefonski razgovarala u strogo kontrolisanim uslovima. 

Istog dana, Vladimiru Kecmanoviću ocu monstruma je produžen pritvor do 30 dana, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je oružje i municiju učinio dostupnim sinu, za šta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora. I majka Kecmanovića je optužena jer je na jednoj od čaura od metka koje je Kecmanović ispalio pronađen njen trag. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading