OVIH 30 SEKUNDI MOGLO JE DA IM SPASE ŽIVOTE: Student istorije koji je bio u kabinetu kada je Kosta pucao otkrio NOVE DETALJE - tragedija ovih razmera se mogla izbeći?

Autor:

Hronika

22.10.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

D.P. je pričajući pomenuo 30 sekundi od prvog pucnja dok dečak nije ušao u kabinet za istoriju, a evo šta se tada dešavalo.

OVIH 30 SEKUNDI MOGLO JE DA IM SPASE ŽIVOTE: Student istorije koji je bio u kabinetu kada je Kosta pucao otkrio NOVE DETALJE - tragedija ovih razmera se mogla izbeći?

Foto: Republiks.rs Printscreen

Student istorije, koji je bio u kabinetu kada je dečak-ubica otvorio vatru na učenike i nastavnicu, podelio šta se tačno dogodilo, pomenuo i 30 sekundi kada u kabinetu niko nije shvatio da je u pitanju pucnjava i kada su svi prvobitno mislili da pucaju petarde, a da su shvatili na vreme, nastavnica istorije mogla je zaključati kabinet kao što su učinili ostali profesori.

Protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dečaka-ubice, Koste Kecmanovića, koji je 3. maja u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' izvršio masovno ubistvo i usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, nedavno je podignuta optužnica, a status oštećenog dobio je i očevidac zločina, student istorije D.P.

Pored odeljenja VII/2, status oštećenog dodeljen je i D.P, studentu istorije, koji se uspeo spasiti tako što je iskočio kroz prozor kabineta gde je došlo do jezivog masakra.

D.P. je pričajući pomenuo 30 sekundi od prvog pucnja dok dečak nije ušao u kabinet za istoriju. 

Nastavnica istorije je tog jutra otključala kabinet, svedočio je student, te je poznato da je ključ bio kod nje.

U tih 30 sekundi kada je nastupila tišina, da su shvatili na vreme da nije reč o pucanju petardi, već o stravičnoj pucnjavi, nastavnica istorije mogla je zaključati kabinet kao što su učinila nastavnica hemije.    

- Došao sam u školu u 07.50 – 07.55 časova. Uobičajeno sam se pozdravio sa portirom Draganom Vlahovićem. Zatim sam sačekao da mentorka, nastavnica istorije Tatjana Stevanović, otključa kabinet i ušao sa njom. Posle nas su ušla deca. Čas je trajao sasvim normalno prvih 35 minuta, a onda oko 08.36 do 08.37 časova začuli su se hici iz hodnika škole. Nismo bili sigurni odakle zvuk dolazi, pomislili smo da su u pitanju petarde. Mislim da sam čuo oko 15 hitaca sa prekidima, a nakon toga je nastupila tišina 20 do 30 sekundi - navodi student i kaže da je sedeo u poslednjoj klupi do prozora, dijagonalno od ulaza u kabinet.

Republika

Foto: Shutterstock, MUP

 

Kako smo ranije pisali, D.P. je u junu mesecu pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu ispričao šta se dogodilo kobnog dana, kao i da je nakon rafalne paljbe koja se čula iz hodnika škole, video dete koje je otvorilo vrata kabineta i u učionicu ušlo sa ispruženom rukom u kojoj je bio pištolj. Sudent istorije već tada je naglasio da je znao da je u pitanju učenik  VII/2 jer ga je već video ranije.

D.P. je tada izjavio da je dečak-ubica mirno ušetao u učionicu, ruka mu je bila mirna, a pogled, kako kaže student istorije, hladnokrvan.

Republika

Foto: Tanjug/Ap, Facebook

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podiglo optužnicu protiv roditelja dečaka-ubice, Vladimira Kecmanovića koji se tereti da je sina vodio u streljanu i obučavao ga da koristi vatreno oružje i Miljane Kecmanović, majke dečaka-ubice, čiji je DNK pronađen na čauri ispred kabineta istorije, kao i zaposlenih u streljačkog klubu “Partizan practical shooting”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tanja

22.10.2023 13:24

Da nije učen da puca,barata oružjem da nije bila kuća puna oružja da nije narcidoidan,bezosećajan, da je učen da je konkurencija zdrava da nije bahat da je učen da voli drugare da nije po osobinama isti ko i roditelji najmlađi masovni ubica na svetu

Tasa

22.10.2023 13:36

Lako je biti general posle bitke.. Kako je žena mogla znati da je to dete sa pištoljem i da su u pitanju pucnji i da će ući baš u njenu učionicu...

Jasmina

22.10.2023 20:29

@Tasa - Nista nisu mogli da urade jer niko nije mogao da predvidi resenost da uradi sta je uradio.

Milka5

22.10.2023 23:01

Da mu je otac zvezdas vodio bi ga na utakmicu, da je pecaros isli bi na pecanje. Njegov je otac voleo oruzje. Tu ljubav je preneo na dete. Ucio ga da puca, ne da ubija. Sa druge strane majka my trosila vreme na razne vannastavne Aktivnosti. Niko nas ne uci da volimo. To dolazi samo od sebe. Odakle bes kod Koste, sta ga je promenilo? Sta je bio okidac u njegovoj glavi. Odakle mrznja? I zasto je ubio, drugare, pa I sebe. I roditelje svoje prokleo za sva vremena. Zasto jedan dobar ucenik, I lepo vaspitan decak odjednom postaje zkocinac. Igrica, internet, dvostruka licnost koja se probudila na najgori nacin. Vreme ce pokazati. Nije na nama da sudimo

Odgovori 6 10