KOSTA ''DOŠAO GLAVE'' OCU! Biće ključni svedok, a ne mora, svojom izjavom ga šalje u zatvor?

Autor:

Hronika

12.10.2023

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović svojim svedočenjem ocu zapečatio sudbinu.

KOSTA ''DOŠAO GLAVE'' OCU! Biće ključni svedok, a ne mora, svojom izjavom ga šalje u zatvor?

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Rukovodilac krivičnog odeljenja tužilaštva Nikola Uskoković, istakao je da je optužnica koju je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo protiv roditelja dečaka-ubice Koste Kecmanovića, koji je 3. maja u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' usmrtio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, daje potpunu sliku onoga što se tog dana dogodilo.

On je takođe, gostujući na RTS rekao, da Kecmanović nije krivično odgovoran za ubistva jer je u trenutku izvršenja dela imao 13 godina, ali da je predložen u optužnici da kao svedok bude saslušan na suđenju koje bi posle potvrđivanja optužnice trebalo da zakaže Viši sud u Beogradu.

Republika

Foto: promo/printscreen/facebook

Kosta Kecmanović, dečak-ubica

Dečak-ubica je putem video linka iz psihijatrijske ustanove u koju je smešten nakon masovnog ubistva koje je priznao, dao iskaz u istrazi koja se u to vreme vodila samo protiv oca Vladimira Kecmanovića, dok je njegova majka imala status svedoka.

- Ubica iz "Ribnikara" nije imao zakonsku obavezu da svedoči u istrazi koja se vodila protiv njegovog oca, jer su najbliži srodnici. Međutim, i pored toga, on je sam pristao da svedoči i dao je detaljan iskaz na kom se dobrim delom temelji i optužnica. Praktično je potvrdio sumnje da mu je otac "stavio oružje u ruke", vodio ga u streljanu i na salaš da uči da puca u siluete ljudi i koncentrične krugove, kako da stoji i diše dok ispaljuje hice - govori sagovornik Kurira i dodaje da je iskaz najmlađeg masovnog ubice važan dokaz protiv oca i u smislu toga koliko je lako došao do dva pištolja i šest okvira sa 92 metka, koje je otac, kako je potvrđeno i u optužnici, čuvao u plastičnoj kutiji u rancu, koji je nosio i kada su išli zajedno da vežbaju gađanje.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

- Na osnovu svih prikupljenih dokaza, utvrđeno je da je dečak prvi put očev pištolj uzeo 24. aprila i to kada je bio sam u kući. Prekrio je kameru koja se nalazi u dnevnoj sobi, uzeo oružje, a potom ga vratio na svoje mesto. Međutim, 1. maja ponovo je uzeo dva očeva pištolja i municiju i stavio ih u svoju sobu. Iz dokaza proizilazi da je prvomajske praznike proveo kod prijatelja i rodbine, a da je potom prvog radnog dana 3. maja pištolje stavio u ranac, namerno zakasnio na čas i ubio najpre radnika obezbeđenja, dve dežurne učenice, devojčicu koja je stajala pored klavira, a potom ušao u svoje odeljenje koje je imalo čas istorije i pucao u drugare iz školske klupe i nastavnicu.

Nakon krvavog pohoda, izašao je ispred škole i pozvao policiju koja je došla i uhapsila ga. 

- Prikupljeni materijalni tragovi doveli su do toga da se na optužnici nađe i ime majke dečaka-ubice, pošto je na čauri pronađenoj pored vrata učionice otkriven i njen DNK - podseća izvor pomenutih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tanja

12.10.2023 10:06

Pa otac najmladjeg masovnog ubice na svetu ga je i ucio da barata oruzjem,vodio u streljanu,drzao toliko oruzje u stanu,stambenoj zgradi !

Milka5

20.10.2023 23:55

@Tanja - Potrazi pomoc