DUGOGODIŠNJI PENJAČ PAO SA VEŠTAČKE STENE: Detalji jezive nesreće na Košutnjaku - pad nije bio sa velike visine, ali je bio nezgodan!

Autor:

Hronika

30.06.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnik veštačke stene u Košutnjaku je povređen, nakon čega mu je ukazana stručna medicinska pomoć.

DUGOGODIŠNJI PENJAČ PAO SA VEŠTAČKE STENE: Detalji jezive nesreće na Košutnjaku - pad nije bio sa velike visine, ali je bio nezgodan!

Foto: Youtube-RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Stena za penjanje na Košutnjaku

Muškarac (35), koji je juče uveče pao sa veštačke stene na Košutnjaku je dugogodišnji penjač i član penjačkog udruženja, koji je imao mesečnu kartu i redovno je dolazio da trenira penjanje.

Kako se saznaje, pad se nije dogodio sa velike visine, ali je bio nezgodan, piše Telegraf.

Na ovu veštačku stenu za penjanje dolaze i početnici, koji uz profesionalni nadzor i pomoć uče penjanje, ali i iskusni penjači kojima nadzor i podrška nisu potrebni.

- Korisnik veštačke stene u Košutnjaku je povređen, nakon čega mu je ukazana stručna medicinska pomoć. Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije postupao je u svemu u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije kojima se reguliše sportsko penjanje kao disciplina i ne postoji ni subjektivna, ni objektivna odgovornost na strani ove ustanove.

Naime, reč je o iskusnom i obučenom sportskom penjaču. Zavod za sport i medinicu sporta Republike Srbije je na raspolaganju nadležnim organima za davanje svih potrebnih informacija, i ističe iskreno žaljenje što je do predmetne nezgode i došlo, a povređenom želi brz oporavak - navode u Zavodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading