OTKRIVAMO KLJUČNU ULOGU KOSTINOG DEDE: On je pomogao Miljani Kecmanović da pokuša da pobegne - još uvek zamišljaju svoj život u inostranstvu!

Autor:

Hronika

29.06.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljani Kecmanović je nedavno u pomoć pritrčao njen otac, odnosno Kostin dedea, kako bi joj obezbedio novac za novi život u inostranstvu.

OTKRIVAMO KLJUČNU ULOGU KOSTINOG DEDE: On je pomogao Miljani Kecmanović da pokuša da pobegne - još uvek zamišljaju svoj život u inostranstvu!

Foto: ST/Nikola Mutić, Facebook, Printscreen/linkedin.com

Kosta i Miljana Kecmanović

Roditelji Koste Kecmanovića (13), koji je 3. maja pobio devet đaka i portira OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, po odluci suda ne mogu da rasprodaju milionski vrednu imovinu kako bi pobegli iz Srbije, ali u pomoć im je priskočio deda dečaka-ubice. Kako se saznaje, Kostin deda po majci je dva stana u Beogradu, koja je ranije namenio ćerki i unucima, vratio na svoje ime i oglasio te nekretnine na prodaju. Sumnja se da će deda sve pare pd prodaje dati ćerki kako bi joj obezbedio novi život daleko od Srbije.

Dobro upućen izvor precizira da je Viši sud u Boegradu zabranio rodaju nekretnina Kostinim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović nakon što su rođaci žrtava istakli odštetni zahtev i očekuju naplatu iz te imovine.

- Po toj odluci Višeg suda u Beogradu, Kostini roditelji mogu slobodno da raspolažu svojom imovinom, ali ne smeju da je prodaju ili stave hipoteku na nju. Na Vladimira se vodi stan na Vračaru, deo poslovnog prostora i automobil, dok Miljana ima t6ri stana u centru Boegrada i sva ta imovina, vredna više miliona evra, ne može da se proda dok se ne završi parnica po tužbama porodica žrtava masakra - objesnio je sagovornik Informera i dodao:

- Međutim, Miljani je nedavno u pomoć pritrčao njen otac, kako bi joj obezbedio novac za novi život u inostranstvu. On je, naime, pre masakra svoja dva stana namenio unucima - Kosti i njegovoj mlađoj sestri, dok je Miljana stekla pravo plodouživanja te imovine do punoletstva njene dece. To praktično znači da je ona sllobodno raspolagala očevim stanovima, ali nije smela da ih proda pošto su krajnji naslednici bili njena ćerka i sin Kosta. Zato je Miljanin otac nedavno raskinuo taj ugovor sa ćerkom, čime je on ponovo postao vlasnik stanova i sad može slobodno da ih proda. Nekretnine su već oglašene na prodaju i pare će, po svemu sudeći, dati svojoj ćerki Miljani da može da ode iz Srbije čim pre, kako bi započelaa novi život u drugoj zemlji sa svojom ćerkom i, eventualno, sa Vladimirom kad izađe iz pritvora.

Inače, Vladimir je uhapšen dva dana nakon masakra i od tada je u pritvoru, pošto je Kosta pucao u decu i portira iz njegova dva pištolja. Vladimir se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, ali optužnica protiv njega još nije potvrđena. Osim toga, protiv Vladimira i Miljane pokrenut je predistražni postupak kako bi se utvrdilo da li su zanemarivali ili zlostavljali Kostu. U međuvremenu su roditelji žrtava pokrenuli postupak protiv Kostinih roditelja, zbog čega je Milajni naloženo da uvek bude dostupna istražnim organima. Zato je prošle sedmice i vraćena s granica ssa Severnom Makedonijom i nije joj dozvoljeno da napusti zemlju.

Krenula na more?!

Miljana se tada pravdala graničnim policajcima da je samo želela da ode na more u Grčku sa ćerkom na nekoliko dana, ali sumnja se da je zapravo želela da zauvek odvede dete iz Srbije.

Što se KOste tiče, on je nakon masakra smešten u psihijatrijsku ustanovu, gde je trenutno na veštačenju. On i dalje ne pokazuje nikakve znake kajanja zbog stravičnog zločina i ne pita za roditelje. Zahtevao je samo da mu se dostavi kompjuter ili neka konzola sa igricama i često pita kada će biti pušten na slobodu, pošto je svestan da nije krivično odgovoran za masakr jer nema navršenih 14 godina.

Dečak-ubica, međutim, nije računao na to da bi mogao da ostane do kraja života u ludnici, ukoliko veštaci procene da je opasan po sebe i okolinu, što uopšte nije sporno.

Niz propusta u vaspitanju dečaka-ubice

Socijalna radnica Biserka Jakovljević smatra da su Vladimir i Miljana počinili niz propusta u Kostinom vaspitanju.

- Imali su propuste u funkcionisanju kao roditelji, otac je vodio dečaka u streljanu i nisu proveravali njegovu komunikaciju na internetu. Kosta nema ljubavi niti saosećanja prema devojčicama, a njegovi roditelji su propustili da mu objasne da je zadatak dečaka da brani devojčice. On apsolutno nije imao nikakvu empatiju i na najgori mogući način je lišio života devojčice u školi - istakla je Jakovljevićeva i dodala da država ima mehanizme da Vladimiru i Miljani oduzme starateljstvo nad sinom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

29.06.2023 11:17

Toliko su sebicni,gledaju samo sebe,tako su i sina vaspitali.Ni sest meseci,godinu dana zalosti za nasom decom ne mogu da ispostuju,vec samo gledaju kako da se izvuku.Da idu na more ,da odu u Ameriku...sramota!

Odgovori 11 10
SNIPER

11.07.2023 12:06

@Tanja - Hajde ne lupetaj. Tragedija se desila to nema sumnje ali sada vrsiti progon roditelja ......? Vidim da im drzava preti cak i oduzimanjem starateljstva nad rodjenom decom !? i navode se razlozi koji su van pameti; kao , kako nisu kontrolisali kako je sin koristio internet a sa druge strane sva ta prava o " privatnosti" koja su deci data sprecavaju iste te roditelje ga ih kontrolisu. Ni glas ne smes da podignes na dete (po zakonu odgovaras) a kamo li nesto ozbiljnije da preduzmes. Po zakonu ni u deciji zdravstveni karton ne mozes da zaviris, dete moze i pol da promeni bez roditeljske saglasnosti, ako te dete nije navelo u skoli da mozes da se raspitas o njegovom ucenju, ponasanju ili bilo sta l nneces dobiti odgovor na to. Znaci nista ne smes a jos manje mozes ali si odgovoran. !!!!! E to vam je vas put u Evropsku uniju i njihovi uslovi. Sta sada hocete? , u Evropu ili tradicionalnu Srbiju.????

Деда Сава

11.07.2023 15:44

@SNIPER - Браво за коментар! Где више деца проводе време,у школи или са родитељима? Да ли је дужност школе да ствара добре и успешне људе или да им сервира да се определе да ли су мушко или женско и што је јуче било НЕНОРМАЛНО данас је нормално!? Гле чуда експерт је установио да недостаје емпатја . Оваквим школским програмима,ријалитијима и неограниченим интернетом биће емпатије!